Zapečena piletina u sosu od pečuraka je jelo koje ne bi trebalo da barem jednom u životu ne probate
Mnogima je pileće belo meso dosadno, pa ga izbegavaju na svojoj trpezi. No, to je najčešće zato što nemaju ideja kako da ga spreme na drugačiji način.
Piletina pripremljena sa šampinjonima je sočna i prosto se topi u ustima.
Sastojci:
- 1 pileći file (oko 500 gr),
- 400 gr šampinjona,
- čaša kisele pavlake (180 gr),
- 200 ml pavlake za kuvanje,
- 1 jaje,
- 1 kesica krem supe od pečurki,
- so, biber
- 150 gr trapista
Priprema i više fotografija na sledećoj strani...
Priprema:
- Piletinu isecite na šnicle. Na radnu površinu (dasku) postavite prianjajuću foliju. Preko nje stavite jednu šniclu i preklopite je folijom. Čekićem za meso je malo istanjite.
- Nemojte jako udarati, meso ne treba da se providi.
- Dakle, šnicle istanjite, pa ih uvaljajte u prah od krem supe od pečurki.
- Na dno posude u kojoj će se peći rasporedite kockice maslaca. Ako ga nemate i ulje će poslužiti.
- Šampinjone očistite i isjecite na šnite, pa ih rasporedite preko piletine.
- Pavlaku, neutralnu pavlaku i jaje umutite. Ako vam je ostalo praha od krem supe i njega ubacite u preliv. Po želji posolite
- Rernu zagrejte na 200 stepeni pa ubacite piletinu da se peče oko 45 minuta.
- Pet minuta pred kraj narendajte kačkavalj. Umjesto kačkavalja možete poslagati mocarelu ili posuti začinsko bilje.
- Sačekajte da se prohladi pa poslužite uz sezonsku salatu i čašu belog vina.
( Nezavisne novine )