Piletina sa tikvicama i pavlakom na najbrži i najukusniji način!
Isprobajte recept za piletinu sa tikvicama i pavlakom i to će vam uskoro postati omiljeno jelo.
Sastojci:
Jedna pileća prsa, jedna manja tikvica, jedna kisela pavlaka, dve kašike susam, manja glavica crnog luka, so, začini po želji
Priprema:
Najpre otkoštajte pileća prsa, a zatim meso isecite na kockice, pa ih pospite solju i začinima po želji.
U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso.
Smanjite na srednju vatru i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ćete pre toga iseći na kokcice.
Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso.
U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa dodajte u tiganj.
Kada su svi sastojci stavljeni u tiganj, jelo se krčka još sedam-osam minuta.
Servirajte po vašem izboru i uživajte u svakom zalogaju!