Probajte obavezno

Obavezno ponavljajte ovih 5 stvari pred spavanje, a rezultati će vas oduševiti

0
Dobar san je jedna od stvari koja nam je svakako veoma potrebna. Idite na spavanje an vreme, udobno se smestite i ponavljajte pet stvari koje slede. Bićete veoma prijatno iznenađeni.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Zahvalan/na sam zbog...

 

Praktikovanje zahvalnosti povećava nivo sreće, utiče pozitivno na vaš imunološki sistem i jača vaše veze, a takođe vam može pomoći da postignete kvalitetniji i bolji san. Stoga, svake noći kad legnete u krevet, prisetite se svega na čemu ste zahvalni (ili, još bolje – zapišite to).


2. Puštam stvarima da se razvijaju prirodno.

 

Znate za onu izreku – nikad u krevet ne idite ljuti? Istraživanja su pokazala kako nam negativne emocije koje sa sobom nosimo u krevet onemogućavaju dobar i kvalitetan san.

 

To ne znači da nužno morate da rešite svaki problem pre spavanja, nekad je bolje prespavati i učiniti to hladne glave, ali svakako bi se trebalo rešiti anksioznosti i pritiska pre nego što utonete u san i postignete mir nekim od mentalnih tehnika.

 

6 jednostavnih koraka: Privucite ljubav o kojoj ste oduvek sanjali!

3. Ja sam jak/a Ili pak – dobar/ra, hrabar/a ili bilo koja druga vrlina.

 

Poenta je u tome da se fokusirate na svoja dostignuća, snagu i pozitivne osobine. Prihvatanje sebe je ključ za sre'an život, a opet to tako retko praktikuju.

 

makonda-tracker