zaboravite na mikrotalasnu

Kako odmrznuti meso za samo 5 minuta bez mikotalasne? Treba vam voda, ali stvar će ubrzati još dva jednostavna sastojka

0

Zaboravite na mikotalasnu, em je nezrdavo, em meso poprimi drugačiju boju i miris i više to nije to... 

foto: Shutterstock / Ingrid Balabanova
foto: Shutterstock / Ingrid Balabanova

Ako ste zaboravili da veče pre izvadite meso iz zamrzivača i sada ste u problemu, jer je ono smrznuto, a vi nemate vremena da čekate da se odrzne ne brinite, imamo rešenje za vas.

 

Sve što vam je potrebno su tri jedostavna sastojka, so, sirće i voda sobne temperature.

 

Internet je pun iznenađenja za one koji su dovoljno zainteresovani ili radoznalo traže odgovore na teme u koje nisu dobro upućeni.

Odmrzavanje mesa je dugo bio težak zadatak sve dok se nije pojavio trik koji je mnogo olakšao život svih onih kojima je organizacija slaba strana. 

 

Da biste odmrzli komad mesa iz zamrzivča do sada vam je sigurno trebalo najmanje sat vremena i to uz muku, menjanje tople vode čim se ohladi i tome slično.

 

Sada je vreme da zaboravite na to. Evo kako da odmrznute meso za pet minuta koristeći dva jednostavna sastojk, so i belo sirće.

 

TRIK ZA BRZINSKO ODRMZAVANJE MESA
TRIK ZA BRZINSKO ODRMZAVANJE MESA foto: Ahanov Michael/Shutterstock

Korak 1. Izvadite meso iz zamrzivača, vodite računa da kesa bude neoštećena.

 

Korak 2. Sipajte oko osam šoljica (oko 2,5 litra) vode sobne temperature u činiju

 

Korak 3. Dodajte veću količinu belog sirćeta u vodu i promešajte

 

Korak 4. Dodajte punu kašiku soli u smešu i promešajte da se rastvori

 

Korak 5. Stavite zamrznuto meso u plastičnu kesu i dobro zatvorite.

 MESO ĆE BRZO BITI ODLEĐENO I UŠTEDEĆETE VREME
MESO ĆE BRZO BITI ODLEĐENO I UŠTEDEĆETE VREME foto: Andrey Armyagov/Shutterstock

Korak 6. Potopite meso u smešu. Koristite težak predmet da ga pritisnete tako da ne pluta

 

Korak 7. Sačekajte pet minuta i izvadite meso iz vode

 

Meso će biti potpuno odmrznuto i spremno za kuvanje.

 

Belo sirće, glavni sastojak, radi na povećanju temperature mesa. Istraživanja pokazuju da sirće ima nižu tačku smrzavanja od soli, što zamrznutoj hrani omogućava brži proces odmrzavanja.

 

Pored odmrzavanja zamrznutog mesa, sirće takođe može dodati ukus i omekšati vaše meso.

 

Da biste to postigli, nemojte umotavati meso pre nego što ga uronite u smešu.Poželjno je da bi jabukovo sirće, jer se ono dobro uklapa sa piletinom.

 

Bonus video:

Eksperiment sa slaninom 

 

makonda-tracker