GOTOVO ZA NEKOLIKO MINUTA

Trik za najmekanije pohovano meso koje ste ikada probali: Super savet iskusne zaposlene domaćice koji štedi vreme

0

Sigurno nikada nešto toliko sočno, a meko niste probali

RECEPT ZA NAJMEKANIJE POHOVANO MESO
RECEPT ZA NAJMEKANIJE POHOVANO MESOfoto: Shutterstock / Pixel-Shot

Proces pohovanja mesa poprilično je jednostavan ali ponekad meso može da bude tvrdo što znatno produžava proces pripreme. Ako želite da skratite to vreme uradite sledeće.

 

Uveče uradite pola posla. Meso isecite na šnicle i usolite. Stavite u posudu sa poklopcem i odložite u frižider.


Zatim spremite smesu za pohovanje. Umućkajte nekoliko jaja, dodajte šolju jogurta, so, začine i malo brašna. Zatim to sve lepo sjedinite i stavite takođe u frižider.

Sutradan samo uzmite prezle, uvaljajte meso u smesu koju ste ranije pripremili, potom u prezle i pržite na vrućem ulju. Meso će za manje od 5 minuta biti pečeno. 

LEPŠE POHOVANO MESO NIKAD NISTE PROBALI
LEPŠE POHOVANO MESO NIKAD NISTE PROBALI foto: Shutterstock

Okolo će se stvoriti ukusna i hrskava korica, a unutra će ostati sočno i mekano poput oblaka. Uštedećete vreme, a pri tom ćete uživati u ukusnom i toplom obroku za koji vam ne treba mnogo vremena. 

 

 

makonda-tracker