jednostavno & brzo

Slavsko predjelo od 3 sastojka, za 5 minuta posla: Ove ružice su jeftino posluženje, ali izgledaju raskošno

0

Iako izgledaju kao slani zalogajčići u koje je uloženo mnogo materijala i vremena, ovo predjelo se pravi očas posla i od svega tri sastojka, a na stolu će izgledati kao najlepša dekoracija... i uz to je ukusno!

Sočne i ukusne ruže od lisnatog testa idealno su slavsko predjelo
Sočne i ukusne ruže od lisnatog testa idealno su slavsko predjelofoto: GIANT/YouTube Printscreen

Sezona slava počinje, a izgled trpeze jednako domaćinima koliko i sam ukus hrane. Jedan od najjednostavnijih načina da postignemo nešto što spaja zanimljiv izgled posluženja s ukusom koji se pamti jeste predjelo, koje možete pripremiti na mnogo kreativnih načina!

 

Jedno od mogućih rešenja su brze ružice od lisnatog testa, kojima je potrebno dodati još šargarepu i tikvicu i za tili čas dobijate atraktivne i slasne slane zalogaje.

 

Mi vam predstavljamo osnovni recept za šest ružica s povrćem, a imajte u vidu da testo možete seći i drugačije, u zavisnosti od toga koliko vam predjela treba, kao i da možete da eksperimentišete sa začinima i drugim povrćem.

 

Ruže od lisnatog testa i povrća

 

Sočne i ukusne ruže od lisnatog testa idealno su slavsko predjelo
Sočne i ukusne ruže od lisnatog testa idealno su slavsko predjelofoto: GIANT/YouTube Printscreen

Sastojci:

 

  • lisnato testo
  • 1 velika šargarepa
  • 1 velika tikvica

 

Priprema

 

  1. Isecite na vrlo tanke kolutove šargarepu i tikvice, a potom njih na polumesece.
  2. Razvucite oklagijom lisnato testo, pa ga isecite na trake-pravougaonike. Ako su premali, po potrebi sastavite delove tako da dobijete niske bočne strane.
  3. Po gornjoj strani trake od lisnatog testa poređajte listiće tikvice jednu uz drugu, a potom preko njih i šargarepu. Preklopite donjim delom.
  4. Motajte s jednog kraja na drugi dok ne dobijete oblik ruže.
  5. Ređajte po podmazanom kalupu za mafine, pa namažite jednim umućenim jajetom.
  6. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 °C, oko 25 minuta.

Pogledajte brzo uputstvo za pripremu ovog slanog predjela.

 

BONUS VIDEO

Pekar objasnio kako se pravilno priprema slavski kolač

 

makonda-tracker