vredi isprobati

Ako misli krenu da vas preplavljuju, uradite jedno: Trik za BRZO USPAVLJIVANJE za koji se tvrdi da POMAŽE I VOJNICIMA

0

jutjuber je podelio "vojni trik" za spavanje za koji tvrdi da vam može pomoći da brzo zaspite, a njegovi pratioci takođe ga hvale.

Mnogi koriste razne trikove za uspavljivanje i vizualizacije koje mogu da pomognu
Mnogi koriste razne trikove za uspavljivanje i vizualizacije koje mogu da pomognufoto: New Africa/Shutterstock

Za one koji noću ne mogu da zaspe odmah, već se prevrću satima, sigurno je korisno znati trikove koji im mogu pomoći protiv nesanice. Dobar san noću je krucijalan i za naše zdravlje, a borba sa spavanjem može biti i izmarajuća, ali i da signalizira neke probleme.

 

Jutjuber Džastin Ogustin podelio je trik za spavanje, za koji tvrdi da može da utiče na to da zaspite za dva minuta ako ga redovno i dovoljno dugo upražnjavate, kako je objasnio svojim pratiocima na TikToku, kojih ima oko 1,9 miliona, piše Express.

 

Džastin je ispričao kako je ova metoda razvijena da pomogne pilotima borcima, koji moraju da budu fokusirani i oprezni, što je teško kada ne spavaju dovoljno. S obzirom na to da ne daje dovoljno detalja oko toga ko je tačno "izmislio" ovaj trik, ostaje nedovoljno istraženo da li je to zaista bio neko od vojnika ili je ovo "preuzeta" ili modifikovana psihološka tehnika.

Demonstrirajući tehniku, objasnio je: —  Prvo, morate da smirite telo i opustite se sistematično, svaki deo od glave do stopala, doslovno. Počnite s relaksiranjem mišića čela. Opustite oči, obraze, vilicu i fokusirajte se na disanje. Siđite do vrata i ramena. Neka vaša ramena ne budu pod tenzijom. Spustite ih što niže možete.

 

Zamislite toplu senzaciju koja ide iz vaše glave do vrhova vaših prstiju. Udahnite duboko i sporo izdahnite, opustite grudi, stomak, butine, kolena, noge, stopala. Zamislite da ta senzacija ide skroz dole do vaših stopala.

 

Ako vam je teško da zaspite noću, probajte ovaj trik za koji se navodi da ga koriste i vojni piloti
Ako vam je teško da zaspite noću, probajte ovaj trik za koji se navodi da ga koriste i vojni pilotifoto: Shutterstock / Gladskikh Tatiana

Džastin kaže da je ključ da glavu "očistite" od briga. Preporučuje da zamislimo dva mirna mesta.

 

 Ležite u kanuu na mirnom jezeru i gledate u čisto, plavo nebo. Ili ležite na crnoj ležaljci u skroz crnoj sobi.

 

Ako misli počinju da vam lutaju, predlaže da govorite sebi "ne misli ništa" 10 sekundi da se vratite u kolosek. Ako radite ovo svake noći tokom 6 nedelja, on tvrdi da možete da zaspite i za svega dva minuta.

 

Kako uploviti u carstvo snova posebnom tehnikom?
Kako uploviti u carstvo snova posebnom tehnikom?foto: vectorfusionart/Shutterstock

Mada je to vrlo indvidiualno, neki ljudi s Tiktoka hvale ovaj trik i govore da im je uspelo da poboljšaju svoje spavanje, a neki su već čuli za njega, kao i da funkcioniše.

 

VAŽNO: Ako imate istoriju mentalnih bolesti, ovakve tehnike potencijalno mogu da pogoršaju stanje ili da budu okidač za neželjene efekte. Posavetujte se sa lekarom ako ste zabrinuti da biste mogli da iskusite neželjene efekte.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

SAVETI STRUČNJAKA ZA ČUVANJE IMUNITETA TOKOM ZIME! Tri do četiri sata pred spavanje NE RADITE OVO, a ujutru UVEDITE OVAJ RITUAL

 

makonda-tracker