bilo da ste ga dali, našli, izgubili...

U zavisnosti od sna, može imati i POZITIVNO, ali i negativno tumačenje: Šta znači SANJATI NOVAC?

0

Znamo da su snovi često odraz podsvesnih emocija, a sanjati novac uglavnom ima jedinstveno značenje u više varijanti.

ako sanjate da ste našli, dali, osvojili novac, to ima sličnu pozadinu, a može biti i dobro i loše
ako sanjate da ste našli, dali, osvojili novac, to ima sličnu pozadinu, a može biti i dobro i lošefoto: Prostock-studio/Shutterstock

Bilo da ste našli novac u snu ili ste ga samo gledali, svaki san u kome postoji neki novac može da ima neko značenje.

 

Jedno istraživanje objavljeno u časopisu Socijalna, psihološka i nauka o ličnosti pokazalo je da postoji veza između određenih događaja u snovima i interakcijama "na javi", bilo da su u pitanju košmari, ponovljeni snovi, lepi snovi...

 

Neke studije pokazale su da čak naši snovi mogu da utiču na akcije i emocionalno stanje idućeg dana.

 

Dakle, šta znači ako ste sanjali novac?

 

U snovima, novac može da odražava moć, energiju, snalažljivost i samopouzdanje, rekla je Keli Salivan Volden, autorka dela "To je sve u tvojim snovima":

 

Eskperti za snove, među kojima se našla i ona, probali su da analiziraju pet najčešćih snova koji su vezani za novac i ovo su potencijalna tumačenja.

 

  • San u kom osvajate novac

 

Sugeriše se da osvajanje novca može da se odnosi na neke druge aspekte života oko kojih se osećate dobro, recimo, da ste srećni u ljubavi. Tada, zapravo , privlačite ono što zaista želite u životu, što ne mora nužno da se odnosi na novac, ali može da bude i privlačenje pozitivne energije i prilika kojima ćete "skockati" život onako kako želite.

 

ako sanjate da ste osvojili novac, to može imati poztiivnu konotaciju
ako sanjate da ste osvojili novac, to može imati poztiivnu konotacijufoto: Vadym Drobot / Alamy Archive: Alamy Profimedia
  • San u kom pronalazite novac

 

Ako u snu hodate ulicom i nalazite novac, ili ga prosto nalazite na bilo kom mestu, to može da označava ponovno rađanje samopouzdanja, poštovanja samog sebe ili nekih aspekata života koje ste uzimali zdravo za govoro. Ako noac nije naš, možda u podsvesti znate da ste primili zasluge za nešto što mislite da niste zaslužili.

 

 

  • San u kom gubite novac

 

Ovo može biti odraz toga kako se osećate povodom svoje finansijske situacije u stvarnom životu. Možda ste trenutno u finansijskim poteškoćama, a možda se samo plašite da ćete izgubiti ili novac ili neki aspekt bitan za vašu ličnost, kao što je samopoštovanje, moć ili uspeh.

 

  • San u kom dajete novac drugima

 

Ovo može da se odnosi na nivo vaše podsvesti u vezi s novcem; ako ste istresirani dok dajete novac, možda se plašite da gubite prosperitet ili da previše trošite. Ovi snovi mogu da vam pomognu da razvijete zdraviji stav prema toj situaciji s kojom se suočavate. Ako se osećate srećnim što dajete novac, to je dobar znak da se osećate prosperitetno u stvarnom životu.

 

ako ste u snu srećni kad dajete novac, to je dobar znak
ako ste u snu srećni kad dajete novac, to je dobar znakfoto: Roman Samborskyi/Shutterstock
  • San u kom vas jure za novac

 

Ovo zaista može da znači da vas muči neki stvaran dug koji imate, a vrlo ste zabrinuti. To ne mora da bude samo novčani dug, pa se zapitajte šta vas muči, kako biste se time pozabavili. Novac u snovima uglavnom se odnosi na naš osećaj samovrednovanja. Možda ovaj san ima veze s činjenicom da nekome dugujete uslugu ili vas neko stalno pita za usluge, a vama je dosta toga.

 

Eksperti se slažu u jednom: kada se rešite ili otkrijete uzrok tenzije u stvarnom životu, možete da očekujete mirnije snove noću.

 

Bonus video

Kako da napravite mapu želja na računaru

 

makonda-tracker