Ukućani će odmah primetiti razliku
Punjene paprike su jedno od omiljenih letnjih jela. Za njihovu pripremu najvažniji su kvalitetni sastojci, ali trik nije samo u tome.
Najvažnije je dobro odmeriti sastojke, a u ovim stvarima greši veliki broj domaćica.
Ako i vaši ukućani vole punjene paprike, ali im često ono malo fali da budu savršene evo u čemu možda grešite.
1. Fil
Za prirpemu punjenih paprika obično se koristi mleveno meso. Neke domaćice vole da stave samo junetinu, vodeći se mišlju da je to meso zdravije i najukusnije. Ipak, baš tu greše. Junetina često zna da bude posna, bez masnoće, pa papirke nemaju kremastu strukturu. Uvek je bolje pomešati malo sa svinjskim mesom, a prava srazmera je 70 posto junetine i 30 posto svinjetine.
2. Jaje u nadev
Ukoliko želite da vam nadev bude kremast i sočan obavezno umutite jedno jaje i dodajte ga kada je meso skoro gotovo. Mnogi će reći, ma gde jaje u smesu za paprike, ali istina je da će ono odlično povezati sve sastojke i učiniti da vam se smesa ne raspada.
3. Nikada nemojte da prepunite paprike
Prilikom nadevanja paprika uvek treba da vodite računa o količini smese koju ćete staviti u njih. Najbolje je da stavite malo više od pola, a da odozgo papriku zatvorite kolutom paradajza ili kromapira. Tako se paprika neće raspasti i ostaće puna fila i softana.
4. Prekuvan pirinač
Neke domaćice vole da u fil dodaju već kuvan pirinač. To nije dobra odluka, jer će se on ponovo kuvati sa mesom i paprikama i postaće prekuvan. Em što neće zadržati hranljive materije, on može postati i lepljiv poput lepka.
Bonus video:
Lazanje u jednoj posudi? Nemoguće? Pogledajte u videu: