najbolji recept

Kad ne znate šta ćete za ručak – ovo je odgovor: Superbrze ĆUFTE U PARADAJZ SOSU koje ne mogu da ne uspeju

0

Sočne, zasitne, ukusne, a prave se brzo i jednostavno – ovako pripremljene ćufte postaće vam omiljene

Ćufte u paradajz sosu
Ćufte u paradajz sosufoto: AS Foodstudio/Shutterstock

 

Šta da kuvam danas? Ovo pitanje postavimo sebi gotovo svakog dana i imamo osećaj da smo sve recepte pratili toliko puta da su nam pomalo dosadili.

 

Ćufte u sosu od paradajza svakako nisu neko veliko kulinarsko otkrovenje i dobro su nam poznato jelo, ali se nekako ne setimo često da ih pravimo, što je velika greška.

 

Za njih nam ne treba mnogo više vremena nego za bilo koje drugo jelo, a ako ih pravite ovako – čeka vas nezaboravan ručak.

 

Sastojci:


Za ćufte

 

  • 400 grama mlevenog mesa po želji
  • 1 celo jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kriška starog hleba
  • 1 kašičica suvog začina
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • so i biber po ukusu
  • peršun po želji

 

Za sos

 

  • ulje po potrebi
  • 300-400 ml vode
  • 300 ml soka od paradajza
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • 2 kašike brašna
  • so, biber i peršun po ukusu

 

Priprema

 

  1. U jednoj posudi pomešajte meso i sitno seckani crni i beli luk.
  2. Dodajte pokvašenu krišku hleba, pa dobro izmrvite.
  3. Sipajte umućeno jaje, pa kad promešate, sve dobro zamesite.
  4. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata.
  5. Zatim izvadite i oblikujte ćuftice.
  6. Propržite ćufte u dubljem tiganju na malo ulja, sa obe strane, pa ih sklonite sa vatre.
  7. Na ulju propržite brašno uz neprestano mešanje, pa dodajte mlevenu papriku i sve dobro promešajte.
  8. Potom nalijte sok od paradajza, pa vratite ćufte u tiganj.
  9. Malo po malo, dolivajte vodu po potrebi i uskladu s time koliko gust sos želite, pa pred kraj dodajte začine.

 

makonda-tracker