svaka čast

Kad je vaga pokazala 145 kg odlučila je da kaže DOSTA: Pevačica smršala 50 kg, ovakva transformacija se RETKO VIĐA

1

Upoznali smo je pre 5 godina, ali sada izgleda potpuno drugačije 

Kako je Zvezda Granda smršala 50 kilograma?
Kako je Zvezda Granda smršala 50 kilograma?foto: Instagram / ivonajo

Mlada makedonska pevačica Ivona Jovanović, prvi put se u javnosti u poznatom muzičkom takmičenju "Zvezde Granda" pojavila pre oko 5 godina. Osim po raskošnom glasu mnogi su je zapamtili i po ogromnom višku kilograma, zbog kojih je svojevremeno dobijala i razne ružne komentare.

 

Kako je u više navrata govorila, na početku svoje karijere imala je ogroman problem s prekomernom težinom, a crvena lampica u njenog glavi upalila se kada je vaga pokazala 145 kg.

 

Nakon što je uvidela da je u ozbiljnom problemu Ivona je odlučila da objavi rat kilogramima, a sada izgleda, malo je reći, savršeno. 

 

 

Višak kilograma nije uticao samo na njen fizički izgled, već je on ostavio posledice i na njeno psihičko zdravlje. Trenutak koji je bio presudan da skupi hrabrost i krene u proces mršavljenja bio je njen razgovor sa ocem.

 

- Imala sam problem emocionalnog prejedanja, jela sam kada sam bila nervozna, ljuta, srećna... S vremenom sam postajala sve deblja, a najviše sam se ugojila za vreme pandemije koronavirusa. Tada je svaki moj mentalni problem izašao na površinu. Nikada nisam imala potvrđenu depresiju, ali sam imala teške lomove, jer sam bila žrtva vršnjačkog nasilja, a ni familija me nije štedela s neumesnim komentarima. Bila sam tolika buca da sam dobila nadimak Krofnica. Međutim, ništa me nije uzdrmalo kao dolazak mog oca iz Nemačke, gde živi, u Srbiju. Skrenuo mi je pažnju da sam se previše ugojila. Tada sam shvatila da moram nešto da preduzmem - započinje priču Ivona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IVONA JO (@ivonajo)

 

Bacila se na rešavanje problema s kilogramima, pa svoju liniju dovela gotovo do samog savršenstva.

 

- Bila sam na raznim dijetama, ali nijedna mi nije pomogla. Došla sam na ideju da idem na operaciju smanjenja želuca. Tata me je odmah podržao. O tome smo razgovarali 6. avgusta, a dva dana kasnije smo bukirali karte za Istanbul, uputivši se kod odličnog turskog hirurga. Otputovala sam, prošla celu proceduru i već sam 26. avgusta bila operisana - otkrila je učesnica "Zvezda Granda" i nastavila:

 

Sad nije samo Krstinja Todorović ta koja je skinula desetine kolograma. Ivona je odmah iza nje i takođe se podvrgla zahvatu smanjenja želuca.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IVONA JO (@ivonajo)

 

Moderna i obučena po poslednjoj modi jedna je od najtraženijih mladih pevačica na makedonskom tržištu, a dokaz su brojni nastupi koji su popunjeni do poslednjeg mesta.

 

Ivona je otvoreno u javnosti govorila o tome kako se osećala nakon operacije.

 

- Bila sam šokirana transformacijom. Prvo sam izgubila višak vode, a potom i salo, jer sam bila na specijalnom režimu ishrane. Svako jutro kada se probudim, odem do ogledala i vidim drugi prizor. Krenula sam i na jogu, koja mi pomaže da se izborim sa svim problemima na pravi način - otkrila je Ivona, prenosi "Kurir".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IVONA JO (@ivonajo)

 

Ona je svoje iskustvo želela da podeli sa drugim devojkama, a ako vas interesuje šta Ivona sada jede, pa uspeva da održi vitku liniju zavurute u njen jelovnik.

 

DORUČAK: Kajgana i salata

 

RUČAK: Meso i paradajz

 

VEČERA: Riba i zelena salata

 

 

 

makonda-tracker