VREME JE - ZATEGNITE SE

Fitnes trener podelio SUPER SAVETE: Ovih 5 vežbi zatežu OPUŠTENE GRUDI i vraćaju MLADALAČKI IZGLED

0

S dolaskom proleća žene traže načine da povrate vitku i zategnutu figuru.

foto: Shutterstock / tsyhun
foto: Shutterstock / tsyhun

Opuštene grudi su stanje sa kojim se suočavaju mnoge žene. Internet je mesto gde se može naći bezbroj saveta i snimaka koji mogu da pomognu da se ovaj problem bar delimično reši.

 

Kako bi ženama omogućio da u toj svojoj nameri i uspeju trener sa višegodišnjim iskustvom preporučio je pet jednostavnih vežbi.

 

Grudi ne sadrže nikakve mišiće, već samo masno tkivo. Ipak, postoje određene vežbe koje možete da uradite kako bi one izgledale punije.

 

Široki sklekovi

 

Za ovu vežbu zauzmite standardni položaj za sklekove tako što ćete ruke staviti direktno ispod laktova, koji bi trebalo da budu ispod ramena.

Ovaj pokret možete izvesti sa kolenima na tlu ili ispruženim nogama. Uverite se da vam je telo čvrsto i da su gluteusi aktivirani. Naizmenično menjate široke (gde su vam ruke malo izvan ramena) i bliske sklekove. Završite 3 seta od 15 ponavljanja.

 

Potisak na klupi sa tegovima

 

Lezite na klupu leđima sa tegom u svakoj ruci. Dlanovi treba da budu okrenuti ka stopalima, a noge na tlu.

Duboko udahnite dok gurate tegiće preko grudi, a zatim ih postepeno spuštajte nadole. Izdahnite. Zatim aktivirajte svoje telo dok gurate tegove nagore. Završite 3 seta od 15 ponavljanja.

 

Nagnuta klupa

 

Ova vežba će vam omogućiti da ležite na leđima na nagnutoj klupi, držeći tegić u svakoj ruci. Držite jezgro čvrsto i ispružene ruke dok postavljate tegove ispred grudi.

Udahnite i postepeno pomerajte jedan od drugog dok vam ruke i grudi ne budu poravnati. Napravite pauzu, izdahnite i postepeno vratite ruke u početni položaj. Završite 3 seta od 15 ponavljanja.

 

Cable Crossover

 

Ručke sa obe strane mašine treba da budu postavljene na najviši nivo i obavezno podesite težinu tako da vam odgovara. Započnite ovu vežbu sa lakšim tegovima pre nego što pređete na veće težine. Vaša stopala treba da budu razmaknuta u širini ramena.

Uhvatite ručke, povucite ih nadole i izvucite desnu nogu korak napred. Vaš torzo treba da bude malo savijen u struku. Vaši grudni mišići bi trebalo da se zaista odlično istegnu dok aktivirate svoje telo, udišete i istegnete ruke. Izdahnite i zauzmite poziciju u kojoj ste počeli. Izvršite

3 seta od 15 ponavljanja.

 

Poza kobre

 

Postavite se ravno na stomak za pozu kobre. Glava vam treba da bude okrenuta nadole, a noge na udaljenosti u širini kukova. Dlanovi vaših ruku treba da budu na tlu, svaki na svojoj strani grudi. Koristite silu kroz dlanove da gurnete grudi prema gore.

 

Vaše noge i karlica treba da ostanu na tlu. Dobro istegnite vrat dok gledate u nebo. Disanje je ključno - ne zaboravite da udahnete i izdahnete! Zadržite pozu nekoliko sekundi pre nego što se vratite u poziciju u kojoj ste započeli. Izvršite 3 seta od 15 ponavljanja.

 

makonda-tracker