deluje!

Vremenom gube čvrstinu: 5 prirodnih načina da zategnete GRUDI

0

Budite uporni i ove metode sigurno će vam pomoći da vratite dojkama elastičnost, zategnutost i čvrstinu

foto: G-Stock Studio/Shutterstock
foto: G-Stock Studio/Shutterstock

Kada pričamo o izgledu grudi, teško da ćete pronaći identičan par — razlikuju se po obliku, veličini, boji i mnogo čemu što zavisi od genetike, načina života i okolnosti. Međutim, ono što im je zajedničko jeste da vremenom neminovno one gube čvrstinu i neprekidno se menjaju.


Tkivo dojke sastoji se od masnih ćelija, žlezdanog tkiva i ligamenata, koji pružaju od ključne kosti do sredine grudnog koša. Kako vreme prolazi, dojke su sve manje elastične i zategnute, a ovaj proces mogu ubrzati pušenje, trudnoća i dojenje, nošenje neadekvatnog grudnjaka i naglo mršavljenje.
Međutim, postoje prirodni "lekovi" koji su se pokazali kao efikasni, a zahtevaju malo upornosti.

 

  • Vežbanje


Budući da dojke nemaju mišiće, one se ne mogu zategnuti klasičnim vežbanjem. Međutim, ispod grudi nalazi se fibrozno vezivno tkivo i mišići na koje se može uticati vežbama poput sklekova, benč presa i plivanjem. Pored toga, ovakav vid aktivnosti poboljšava i držanje, što čini da kompletna figura izgleda bolje.

 

lepotica, dekolte, grudi, devojka
foto: Shutterstock
  • Način ishrane


Da biste ishranom uticali na čvrstinu grudi, važno je pridržavati se izbalansiranog jelovnika. Tako će i telo i koža ostati zdravi i snažni i izdržljivi u kasnijim godinama. Pored toga, bitno je održavati optimalnu telesnu težinu — gojaznost opterećuje kožu i grudi. Važan je i unos vode jer hidriranost organizma garantuje da će i koža grudi biti elastičnija, a telo čvršće i jedrije.

 

  • Prirodna ulja


Masirajte grudi uljima bogatim antioksidantima i vitaminima C i E i koža će biti čvrća, zategnutija i zdravija, a najbolji izbor je čičkovo ulje, koje će poboljšati površinsku cirkulaciju, zatim ružino ulje s vitaminom C i bademovo ulje, koje obiluje vitaminom E.

 

  • Masaža ledom


Ukoliko dobro podnosite hladnoću, izmasirajte dojke kockicama leda, a on će izazvati kontrakcije i skupiti tkivo, pa će grudi biti zategnutije.

 

  • Aloe vera


Jedan od najpopularnijih sastojaka kozmetičkih proizvoda je gel aloe vere, koji je vrzlo efikasan u zatezanju kože i obiluje antioksidantima koji sprečavaju njena oštećenja usled delovanja slobodnih radikala. Dobro umasirajte gel aloe vere i ostavite da odstji na grudima 10-15 minuta i ponavljajte to pet puta nedeljno.

 


 

makonda-tracker