IZNENADIĆETE SE

TRIK U KOJI SE KUNU NAJZGODNIJI LJUDI NA SVETU: Evo kako SUPERBRZO smanjiti obim struka za 5 centimetara

0

Stručnjaci su istraživali koji je najbolji način da se sagore masne naslage sa stomaka i došli do iznenađujućeg zaključka

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko želite da smanjite obim struka, jedna sprava koja je vrlo popularna u teretanama nije vaš saveznik. Ako ne volite mnogo da vežbate, ovaj trik biće vam zanimljiv.

 

Verovali ili ne, grčki naučnici su pre nekoliko godina sproveli istraživanje kojim su utvrdili da uobičajene kardio vežbe — kao što je trčanje na traci — nisu najefikasniji način da se rešimo viška masti. Istraživanje je, naime, pokazalo da je drugačiji tip treninga daleko efikasniji nego kardio program. 


U okviru ove studije, vežbači su izvodili jednočasovni trening tokom nedleju dana. Dok su jedni radili četrdesetominutni trening snage, drugi su bili podeljeni u grupu koja je radila kardio vežbe. Zatim su prvi radili dvadesetominutni trening na traci, a drugi su odradili trening s tegovima u istom vremenu. Dakle, pripadnici obe grupe su 40 minuta obavljali jedan tip treninga, a zatim 20 minuta drugi. Osam nedelja kasnije, pokazalo se da su učesnici istraživanja koji su koristili tegove izgubili pet centimetara masti u predelu struka, a "trkači" manje od 2,5 cm masnih naslaga!

 

mršavljenje, Mršavljenje
foto: Profimedia

Kako je objasnio čuveni trener i autor brojnih popularnih fitnes programa Kreg Balantajn, veruje se da su najdelotvorniji HIIT treninzi (High Intensity Interval Training), koji se sastoje od kratkih i jakih intervala vežbi praćenih adekvatnim odmorom između aktivnosti. Tako se postiže i efekat naknadnog sagorevanja, budući da


Što snažnije i duže trenirate, kasnije ćete potrošiti više kalorija — kaže ovaj poznati trener i tvrdi da će se telo na taj način pretvoriti u "mašinu za topljenje masti".


On preporučuje da jednu vežbu radite 30 sekundi, zatim odmorite 15 sekundi, pa započnete drugu vežbu, kao i da posle pete vežbe odmarate 30 sekundi.

 

 

makonda-tracker