na njen način

Prezirala je stroge dijete i obožavala slatkiše: Ishrana Grejs Keli je lekcija kako na zdrav način izgledati savršeno

0

Umerenost je bila jedna od glavnih tajni čuvene glumice i princeze od Monaka, koja nije poklekla pred trendom bizarnih i surovih holivudskih dijeta jer su je, kako je istakla, "činile nervoznom i neraspoloženom".

Grejs Keli i Keri Grant u filmu 'Drž'te lopova'
Grejs Keli i Keri Grant u filmu "Drž'te lopova"foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Mnogo pre nego što je postala princeza od Monaka, Grejs Keli bila je uspešna glumica – štaviše, oskarovka – i jedna od zvanično najlepših žena planete.


Graciozna, elegantna, prodornih plavih očiju i raskošne plave kose, ona je ostavljala bez daha kako na velikom platnu, tako i na crvenom tepihu, a bila je pravi fenomen sredinom pedesetih, sve dok nije prekinula karijeru i preselila se u Evropu zbog ljubavi s princem Renijeom III.


Sve je zanimalo kako se neguje slavna Grejs Keli, kao i na koji način se hrani, te uvek izgleda isto i savršeno u otmenim haljinama koje ističu struk.

Mnogi su pomišljali da se oslanjala na rigorozne dijete i neobične trikove holivudskih diva za očuvanje vitkosti ili da, kao čuvena Odri Hepbern, jede od "svega po malo" (uključujući i testeninu). Međutim, za Grejs je odgovor bio negde između.

1 / 6 Foto: TRAVERSO / Shutterstock Editorial / Profimedia

Životni stil i ishrana Grejs Keli


U intervjuu koji je dala za magazin People 1982. godine, princeza od Monaka ispričala je da liniju održava tako što hoda "veoma brzo" najmanje sat vremena svakog dana, kao i da povremeno s prijateljima ide u duge šetnje.


Što se tiče ishrane, Grejs Keli je priznala da nema vremena za brze i stroge dijete jer bi je one "činile nervoznom i loše raspoloženom". Kako je tvrdila, ona je uživala u hrani, a trudila se da jede, prema njenim rečima, "prave stvari".

 

Čudesna, neponovljiva Grejs Keli
Čudesna, neponovljiva Grejs Kelifoto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

To je uključivalo hleb od punog zrna i izbegavanje šećera.


Postoji mnogo drugih stvari za koje znam da treba da izbegavam, ali ne radim to uvek – objasnila je bivša glumica.


Jedna autorka publikacije Spoon University istraživala je na koji način se preciznije hranila Grejs Keli kako bi došla do njenog dnevnog jelovnika. Prema njenom istraživanju, bez obzira na to da li je bila u Holivudu ili u Monaku, ona se oslanjala na to da rano započne dan uz obilnu činiju ovsenih pahuljica kako bi produžila sitost.


Ukoliko bi ogladnela pre ručka, tada bi pri ruci imala zdrave grickalice, poput suvog voća, šargarepe ili celera. Retko je jela meso ili ribu, već se više okretala povrću, i pila je mnogo vode, a uz to je konzumirala i hranu bogatu vodom kako bi ostala hidrirana tokom celog dana, između ostalog i jabuke.

 

Grejs Keli i princ Renije III od Monaka
Grejs Keli i princ Renije III od Monakafoto: akg-images / akg-images / Profimedia

Kada je u pitanju uživanje, znalo se da s vremena na vreme krši svoje pravilo da ne jede šećer tako što bi grickala keksiće, ali u najvećoj meri je, kada poželi nešto slatko, pila zeleni čaj zaslađen medom.


Glumica je navodno uživala u uravnoteženoj ishrani koja je obilovala namirnicama koje pružaju energiju i hranljivi su.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Lampaš: Dijeta asocira ljude na izgladnjivanje

 

makonda-tracker