(recept)

Puna sira, slasna i umuti se za 3 minuta! PROJA toliko sočna da vam uz nju ne treba ni jogurt

0

Među brzim domaćim pecivima proja je s razlogom jedna od najpopularnijih – priprema se očas posla, a posle nje u kući nema praznog stomaka!

Sočna proja sa sirom
Sočna proja sa siromfoto: nada54/Shutterstock

Proja je obožavani kukuruzni hleb koliko zbog svog ukusa i zasitnosti, tako i zbog činjenice da je veoma praktično pecivo.


Priprema se za svega nekoliko minuta, a garantuje obilan i kvalitetan obrok.

Po želji možete eksperimentisati dodajući joj povrće ili semenke, može da se napravi i u kalupu za mafine, a u svakom slučaju – s njom nema greške i ne može da ne uspe.


Ako ste ljubitelj klasične proje sa sirom, ovaj recept je sve što vam treba za doručak ili večeru za pamćenje.

Sastojci:

 

  • 3 jajeta
  • 12 kašika kukuruznog brašna
  • 4 kašike pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 250 g sira, mrvljene fete ili sitnog
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml gazirane vode
  • 100 ml ulja
  • so po potrebi


Priprema

 

  • Umutite jaja, pa im dodajte ulje, jogurt i mineralnu vodu i lepo promešajte.
  • U odvojenoj činiji pomešajte dve vrste brašna – projino i belo, pa im dodajte prašak za pecivo i promešajte.
  • Malo po malo, dodajte suve sastojke, uz mešanje kako se ne bi stvorile grudvice.
  • Na kraju dodajte sitan sir, pa posolite u zavisnosti od toga koliko je sir slan. Ako nije preslan, biće dovoljna jedna ravna kašičica.
  • Sipajte u pleh obložen pek-papirom, pa pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Znate li šta su popeci?

 

makonda-tracker