lepšu je ne pamtimo

Kažu da je uz OVAJ JELOVNIK izgubila 30 kilograma: Nove fotografije Kolinde Grabar Kitarović ostavile Balkan u čudu

0

Dok bivša hrvatska predsednica nikada nije priznala koliko je smršala, spekuliše se da je u pitanju 15-30 kilograma, a ona je i sama ispričala kad joj je teško da se pridržava svoje dijete

Kolinda Grabar Kitarović u poseti Ukrajini u avgustu 2023. godine
Kolinda Grabar Kitarović u poseti Ukrajini u avgustu 2023. godinefoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekadašnja predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović oglasila se na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk kako bi pokazala da se trenutno nalazi u ratom zahvaćenoj Ukrajini i pružila podršku građanima ove zemlje.


S vama, prijatelji moji – napisala je političarka juče, povodom ukrajinskog Dana nezavisnosti, koji se obeležava 24. avgusta.


Bivša prva žena države podelila je pri tome i fotografiju na kojoj je vidimo kako pozira u prelepom ukrajinskom krajoliku, odevena u jednostavnu crnu majicu na kojoj na engleskom jeziku piše "sloboda" (eng. freedom) i nešto užim maskiranim kargo pantalonama.

 


Među više od hiljadu komentara dominiraju oni kojima se udeljuju komplimenti bivšoj predsednici na račun izgleda, koji je zaista očaravajući. Poznata kao jedna od najlepših žena regionalne politike, Kolinda Grabar Kitarović očigledno je dovela liniju do savršenstva.


U prošlosti je ona kuburila s kilogramima, o čemu je i sama pričala, a mediji su, štaviše, tvrdili da je ona uspela da oslabi.

 

  • Kako je smršala Kolinda Grabar Kitarović?


Prema tvrdnjama portala Večernji, političarka se viška kilograma rešila zahvaljujući liposukcijskoj dijeti, a u pitanju je režim ishrane zasnovan na unosu prirodnih masti i eliminaciji ugljenih hidrata. Tokom dijete se preporučuje izbegavanje rafinisanih i polugotovih proizvoda, piju se proteinski šejkovi, uzimaju se aminokiseline, a konzumitaju se meso, riba i povrće pripremljeni na mediteranski način.

 

Kolinda Grabar Kitarović ranije
Kolinda Grabar Kitarović ranijefoto: EPA / ALI HAIDER

Dok je još pokušavala da se dovede svoju figuru u stanje kojim će biti zadovoljna, Kolinda Grabar Kitarović je pričala o tome da joj je posebno teško da se pridržava režima ishrane kada napusti zemlju.


Tada je najteže jer nemam ni kada ni gde da vežbam, ali čim se vratim u Hrvatsku, počinje strogi režim te samodisciplina. I vraćam se laganoj mediteranskoj ishrani, koja se bazira na ribi ili pilećem mesu s puno povrća i velikim porcijama salate – izjavila je ona.

 

 

  • Primer jelovnika


Večernji.hr preneo je prošle godine i osnovna pravila ovakve ishrane, odnosno primer jednog dnevnog jelovnika:

 

 

  • Doručak i ručak zamenjuju proteinski šejkovi raznih ukusa, uz dodatke ishrani (aminokiseline i biljna vlakna)
  • Glavni obrok je večera, koja se zasniva na kuvanom povrću (na primer, brokoli, karfiol, patlidžan), mesu (na primer, jagnjetina, piletina) i ribi (na primer, losos, tunjevina).
  • Uz večeru je dopušteno jesti i razne salate (na primer, kupus, zelena salata paradajz).
  • Voće i ugljeni hidrati su strogo zabranjeni.

 

 

BONUS VDEO

Dijeta sa jajima

 

makonda-tracker