OVO JE NJENA RUTINA

Bolest ju je umalo koštala života, a sada je jedna od NAJZGODNIJIH: Evo kako Marijana Tabaković održava SAVRŠENU LINIJU

0

Lepa roditeljka vodi računa o tome kako se hrani 

foto: Instagram / marijana_tabakovic
foto: Instagram / marijana_tabakovic

Lepa voditeljka Marijana Tabaković važi za jednu od najatraktivnijih voditeljki, a uz nju se budi veliki broj ljudi svakog dana. 

 

Njen dan počinje rano ujutru, već oko pola pet ustaje i u 6 sati je već pred objektivom kamere. Ona je imala problem sa kilogramima, ali ne s viškom, već s manjkom kilograma.

 

Marijana pre ulaska u studio ne doručkuje, već samo popije domaću kafu i sok od jabuke.

 

- Budim se u pola pet. To mi ne pada teško jer imam dvoje male dece uz koje sam navikla da ustajem rano, pa i noću ako zatreba. Ujutru ne jedem, koncentrisanija sam za posao na prazan stomak. Zapravo, najbolje funkcionišem kada sam gladna, ako nešto pojedem, odmah se opustim. Čim dođem u redakciju, popijem domaću crnu kafu bez mleka i šećera i sok od jabuke, to me razbudi i drži do prve pauze, kada uzmem nešto malo, obično samo bananu - ispričala je jednom prilikom voditeljka za magazin "Gloria".

 

Marijana se trudi da ne preskače ostale obroke, pre svega ručak.

 

 

- To mi je najvažniji obrok. Gledam da ga na miru pojedem i da posle mogu da se odmorim. Na svadbama i velikim slavljima jedva nešto probam, jer mi ne prija ta atmosfera da se jede i igra. Ni ti pomešani mirisi raznih jela i obilje hrane na stolu ne bude moj apetit, rekla je lepa voditeljka, pa je dodala:

 

- Ne mogu da kažem ni da mi je spremanje hrane užitak, ali prihvatam to kao obavezu. Užitak mi je kada vidim moju porodicu i prijatelje kako sa zadovoljstvom tamane to što sam pripremila. Kada sam se udala, pitala sam mamu mog supruga šta on voli da jede. Odmah je pomenula supu sa domaćim knedlama. Naučila sam da je kuvam i često je na našem stolu. Volimo je i deca i ja - otkrila je Marijana Tabaković.

 

Marijana Tabaković ima idealnu liniju
Marijana Tabaković ima idealnu linijufoto: marijana_tabakovic/Instagram

 

Pored supe sa knedlama, voditeljka često sprema domaći hleb, crnogorski kačamak, slatkiše, kao i pite od ručno pravljenih kora. Iz Berana, odakle je rodom, u Beograd je donela svesku svoje majke sa receptima koji su joj danas dragoceni.

 

- Svima su te kore pojam. Većina ih kupuje gotove, a zapravo su vrlo jednostavne za pripemu. Ja sam to savladala zahvaljujući mami, bila je baš strpljiva da mi objasni. Nikada se nije ljutila kada bih nešto pogrešila pa se testo kidalo. Zahvalna sam joj na tome, kao i na svesci sa receptima koju mi je dala kada sam krenula u Beograd na fakultet - bila je iskrena. 

 

 

- Ta sveska mi je posebno draga, miriše na našu kuću. U njoj su i bratove i moje prve žvrljotine i crteži, kao i recept za kiflice sa sirom za koje moj suprug u šali kaže da su bile presudne da se zaljubi u mene. Sada kore pravim po osećaju i uvek su dobre. Meni ne smeta i kada se malo pokidajum - ispričala je crvenokosa voditeljka za pomenuti magazin.

 

Marijana je više puta u javnosti govorila o tome da se uvek trudi da u organizam unosi mnogo vitamina i da izbegava brzu hranu.

 

 

Ona jako dobro zna da je fizički izgled odraz zdravlja, pa zato puno pažnje posvećuje svom organizmu, osluškuje ga i tačno zna kada nešto nije u redu.

 

- Dobro poznajem granice svog organizma, oslušlujem ga i pratim, na taj način jednostavno osetim kada je znak za uzbunu. Ubeđenja sam da nijedna ozbiljnija bolest nije došla tek tako, a da prethodno nije dala znak organizmu da treba da reaguje. Do sada sam imala nekoliko takvih alarmantnih situacija i to me je navelo da još više vodim računa o svom zdravstvenom stanju - rekla je i dodala:

 

Pandemija je samo sve to pojačala - rekla je Marijana jednom prilikom za domaće medije, a potom je otkrila da je jedino ozbiljnije oboljenje koje je do sada imala upala slepog creva, koja je zahtvela i intervenciju hirurga.

 

Marijana Tabaković je jedna od najzgodnijih voditeljki
Marijana Tabaković je jedna od najzgodnijih voditeljki foto: Instagram Printscreen

 

- Na svu sreću, lekaru sam se obratila na vreme. Od tada sam imala samo sezonske prehlade - rekla je voditeljka koja je svesna koliko stres negativno utiče na zdravlje.

 

- Verujem da je stres okidač svega lošeg u našem organizmu. Živimo u vremenu u kom ga je nemoguće ili jako teško zaobići i to jeste najveći izazov. Kad god čujem da se nekome nešto jako loše desilo, automatski se resetujem i kažem sebi da moram da razdvojim bitno od nebitnog u svom životu i samim tim svedem stres na minumum - kaže voditeljka koja je kada se kamere ugase, majka ćerke Petre i sina Pavla koje je dobila u osmogodišnjem braku sa suprugom Ivanom.

 

 

- Sin mi ima četiri, a ćerkica dve godine i meni fizičke aktivnosti ne manjaka. Imam je 24 sata - bukvalno. Zahvaljući njima, imam dobru liniju kojom sam i više nego zadovoljna, kaže Marijana kroz osmeh.

 

Ono o čemu se retko u javnosti govori jeste bolest koju je voditeljka imala kao mala. Bolest joj je otkrivena već u četvrtom mesecu života, a ovome je ćutala sve do sada.

 

- Bilo je to, bukvalno, pitanje života i smrti. Život mi je spasao jedan sjajni doktor - priznala je voditeljka Jutarnjeg programa na TV Prva.

 

makonda-tracker