OVO JE NJENA TAJNA VITKE LINIJE

Za samo 7 dana i do 5 kg manje: Mini-dijeta Sindi Kraford IDEALNA je za ŽENE PREKO 35 GODINA

1

Sve više nas trudi se da izgubi kilograme koji su se nakupili tokom zime jer su na scenu stigle kratke suknje, uske haljine i naravno kupaći kostimi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sindi Kraford važi za jednu od najlepših žena svedta, koja uprkos svojim godina i dalje izgleda fantastično. Ona je jednom prilikom otkrila šta je tajna njene linije, a žene su oduševljene onim što su od nje mogle da nauče.

 

Sve žene koje muku muče sa kilogramima treba da se pridržavaju nekih osnovnih pravila u ishrani, a Sindi je odlučila da sa ostatkom sveta podeli svoje iskustvo, u nadi da će i drugim ženama pomoći da se reše suvišnih kilograma i da uživaju u svim lepotama sveta.

 

 

Kada dođe u kriznu situaciju čuveni svetski model pribegava mini dijeti. S njom nema gladovanja, a glavna stvar je da se uobročite tako da imate 5 do 6 obroka (doručak, ručak i večera plus dve užine). Ono što je bitno jeste da obroci moraju da budu manji, ali da se jede češće jer se tako podstiče rad organa za varenje i ubrzava se metabolizam.

 

Ukoliko gladujete kilogrami neće nestati, jer se tada metabolizam usporava, a telo počinje da skladišti masti, za onaj period kada neće biti dovoljno hrane.

Druga tajna se krije u odabiru namirnica. U telo treba da unosite 30% proteina, 40% ugljenih hidrata i 30% masti.

 

 

Doručak: pržena jaja, komad tvrdog sira (30 g) i komad ražanog hleba

 

Užina: zelena jabuka, grožđe ili voćna salata (150 grama)

 

Ručak: riba ili pileće meso (150 grama) sa zamrznutim povrćem, mali komad ražanog hleba

 

Užina: narandža ili 30 grama sira

 

Večera: kuvana govedina (150 grama), salata od povrća (100 grama) sa kašikom maslinovog ulja, četvrtina čaše kuvanog pasulja

 

 

Pre odlaska u krevet: čaša jogurta ili kefir sa niskim sadržajem masti

 

Ukoliko ne možete nekoj hrani da odolite nemojte da se silite i da stvarate sebi frustraciju, već pojedite taj obrok, ali posle toga morate da uključite neki vid fizičke aktivnosti.

 

Dijeta traje dve nedelje, a za samo nedelju dana možete izgubiti i do 5kg.

 

Da bi rezultati bili dobri obavezno je i vežbanje, svaki drugi dan po 1 sat. To može da bude i vožnja bicikla, brza šetnja ili kardio vežbe u teretani.

 

 

Glavno jelo ove dijete je nisko-kalorična supa napravljena od belog kupusa. Ovo jelo možete i trebalo bi da konzumirate 5 puta dnevno.

 

Supa se priprema na vodi uz dodatak šargarepe, paradajza, paprike, celera, zelenog pasulja, zelenog luka i peršuna. Peršun normalizuje varenje i dobar je diuretik. Supa ne sme da sadrži krompir i drugo povrće koje je bogato ugljenim hidratima.

 

 

Pored supe, možete dodati i sveže voće i povrće, mleko (jednom nedeljno, ne više od 250 ml), jogurt (jednom nedeljno ne više od 150 ml), smeđi pirinač. Takođe možete jesti meso (piletina ili ćuretina ne više od 150 grama) ili ribu (200 g), kuvanu za pari.

 

Pijte čistu vodu bez ograničenja. Takođe je dozvoljen i zeleni čaj i crna sveže pripremljena kafa bez šećera i mleka (najviše dve šoljice dnevno).

 

Tokom dijete zabranjena je konzervirana hrana, proizvodi od hleba i brašna, čokolada, slatkiši, gazirana i alkoholna pića.

 

 

Ponedeljak: supa, sveže povrće (neograničeno) i dijetetski jogurt.

 

Utorak: supa, sveže voće (bez ograničenja) i jogurt bez masti.

 

Sreda: supa, sveže povrće i voće (bez ograničenja).

 

Četvrtak: supa i kuvana piletina.

 

Petak: supa, kuvana govedina ili teletina.

 

Subota: supa, sveže povrće (bez ograničenja) i jogurt sa niskim sadržajem masti.

 

Nedelja: supa, sveže povrće i voće (bez ograničenja).

 

 

makonda-tracker