njeni trikovi za zdrav život

Ne može da se ugoji ni POLA KILOGRAMA! Jelovnik i životni stil Jelene Rozge (i za one koje muči štitna žlezda)

2

Kada vidite Jelenu Rozgu, jasno vam je da ona i te kako vodi računa o zdravom životu i izbalansiranoj ishrani, a sada je otkrila i nekoliko svojih trikova koje mogu usvojiti i oni koji, kao i pevačica, imaju problema sa štitnom žlezdom.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Prelepa splitska pevačica Jelena Rozga ima 57 kilograma, a kaže da zbog problema sa štitastom žlezdom ne može da se ugoji ni pola kilograma!

Njoj je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a pre četiri godine i tahikardija, te tvrdi da zbog svog zdravstvenog stanja već godinama ima istu kilažu.

 

 

 Moji problemi sa štitastom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitasta žlezda ponekad ume baš da me zeza, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva - priča pevačica i dodaje:

 

— Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitaste žlezde. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pevam i igram sa svojom publikom.

 

1 / 8 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

Najbolji trening za pevačicu su njeni nastupi.

 

Na bini provedem nekoliko sati pevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane "fit" i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija koronavirusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje telo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitasta žlezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vežbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno. 

 

Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje — objašnjava Rozga.

 

Magnezijum, Zdrava hrana, Zdrava ishrana
foto: Shutterstock

Jelovnik Jelene Rozge

 

Doručak: Omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom

 

Ručak: Supa, meso, salata

 

Večera: Riba i povrće

 

Trik savet: Budite umereni u svemu!

 

 

 

makonda-tracker