Ukoliko budete pratile sve korake i vi ćete uspeti
DAN 1
Doručak: kajgana sa paprikom, pečurkama i jajima.
Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ½ šolje paprike, 20 g izrendanog sira, 1,5 supena kašika maslinovog ulja, so, biber po ukusu.
Priprema: umutiti jaja, zagrejati ulje u tiganju, dodati jaja i ostale sastojke. Lagano popržiti.
Užina: 150 g sezonskog voća.
Ručak: 200 g grilovanog belog mesa i 150 g grilovanog povrća. Sveža salata po izboru.
Užina: 200 g kiselog mleka ili komad mladog sira.
Večera: tuna salata sa susamom.
Potrebno je: 2 šolje kupusa, mladi luk, 10 rotkvica, ½ konzerve tunjevine. Dresing: 1 kašika ulja, 1 kašika sirćeta/limunovog soka, 1 kašika pečenog susama, 1 šolja jogurta.
Priprema: iseckati povrće, sipati u činiju, dodati tunjevinu. Dobro promešati i preliti dresingom.
DAN 2
Doručak: ovsena kaša sa jabukom i orasima.
Potrebno je: ⅓ šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, ½ jabuke, 15 g mlevenih oraha, cimet.
Priprema: pahuljice preliti mlekom, dodati jabuke, orahe i promešati. Zasladiti cimetom.
Užina: 150 g sezonskog voća.
Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.
Užina: 200 g kiselog mleka ili komad mladog sira.
Večera: salata duga.
Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, 1 šolja jogurta.
Priprema: iseći povrće na sitne komade, staviti u činiju, dodati meso ili tunjevinu, preliti uljem, limunovim sokom i jogurtom i dobro promešati.
Top savet: "Tokom dana pijte mlake, nezaslađene limunade! To je odličan način da smanjite osećaj gladi pre obroka i unesete dodatnu količinu baznih namirnica i vitamina C", savetuje Jovana Srejić Ferluga.
Nastavak na sledećoj strani!