jelovnik

DUŠICA JE SMRŠALA DEVET KILOGRAMA I SADA BLISTA: Uz ovu sjajnu DIJETU, vratila je devojačku liniju!

2

Ukoliko budete pratile sve korake i vi ćete uspeti

foto: Dragana Udovičić

DAN 3

 

Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.

Potrebno je: 2 jaja, ¾ šolja (70 g) brokolija, 2 supene kašike izrendanog sira, 1 kašičica maslinovog ulja, so, biber, 1 šolja jogurta.

Priprema: propržite komadiće brokolija, pa dodajte umućena začinjena jaja.

Užina: 150 g sezonskog voća.

 

Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata po izboru.

 

Užina: 200 g kiselog mleka ili komad mladog sira.

Večera: mediteranska salata od tunjevine.

 

Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.

 

Priprema: iseckati povrće, pomešati sa maslinama i tunjevinom, preliti limunovim sokom/sirćetom, uljem i jogurtom.

 

DAN 4

 

Doručak: palenta sa sirom.

Užina: 150 g sezonskog voća.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata po izboru.

Užina: 200 g kiselog mleka ili komad mladog sira.

Večera: cezar salata.

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salata, ½ šolje izrendane šargarepe, ½ šolje izrendane cvekle, ½ konzerve od 160 g tunjevine, 30 g feta sira, 1 kašičica maslinovog ulja, limunov sok umesto sirćeta, himalajska so, 1 šolja jogurta.

Priprema: povrće iseći na sitne komade, staviti u činiju, dodati tunjevinu i iseckani feta sit, preliti limunovim sokom i maslinovim uljem. Dodati himalajsku so.

TOP SAVET: "Ja sam namerno ponovo jela brzu hranu koja mi se smučila samo da bih shvatila da sam u stvari željna sira i palente. Možete vi da pojedete prejaku pastu koja će vam prijati u trenutku, ali se kasnije nećete osećati dobro".

 

DAN 5

 

Doručak: musli sa borovnicama i ovsenim pahuljicama.

Potrebno je: ¾ šolje (170 g) jogurta/mleka, 1 šolja (150 g) zamrznutih borovnica (ili bobičastog voća po izboru), ¼ šolje ovsenih pahuljica (20 g), ¼ kašičice cimeta, 50g izgnječene banane.

 

Priprema: prelijte mlekom ovsene pahuljice i voće, dodati cimet. Promešati.

Užina: 150 g sezonskog voća.

 

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata po izboru.

Užina: 200 g kiselog mleka ili komad mladog sira.

Večera: vitaminska salata sa kockicama mesa.

 

Potrebno je: 1 šolja rendanog zelenog kupusa, 1 šolja rendanog crvenog kupusa, ½ šolje rendane šargarepe, ½ šolje rendane cvekle, ½ šolje rendane jabuke, 1 kašika maslinovog ulja, limunov sok umesto sirćeta, himalajska so, 100 g grilovanog pilećeg belog mesa.

 

Priprema: iseckati povrće i vode, staviti u činiju, dodati prethodno iseckano meso, preliti limunovim sokom i uljem. Začiniti himalajskom soli.

TOP SAVET: "Najvažnije je da promenite navike u spavanju i ishrani. To nije uopšte teško, niti je težak taj prvi korak. Ljudi obično misle da moraju nečega da se odriču kada počnu sa dijetom, a zapravo prelaze na novi režim i prihvataju nešto novo, lepo i zdravo".

 

Nastavak na sledećoj strani!

 

makonda-tracker