Princ Romanov kod Mire Adanje Polak

U subotu 19. decembra na Prvom programu RTS-a u 14 časova biće emitovana emisija Ekskluzivno Mire Adanje Polak u kojoj je gost princ Mihail Fjodorovič Romanov
0
1 / 5 Foto: Promo

Intervju sa princom Mihailom Romanovim predstavlja svedočenje jednog vremena i jednog života člana porodice Romanov. Bili su izgnanici koji nikada nisu prevazišli u svojim dušama odlazak iz Rusije. Koliko je pravih Romanova danas? Kako su zapravo pobegli iz Rusije? Ako ih je zapad i hteo, da li su srećni tamo? Da li im je ime Romanov i stradanje carske porodice otvorilo vrata? Da li su ih zapravo hteli?

Koliko je istina izneseno do danas? Mira Adanja Polak u kući princa Mihail Romanova u Parizu beleži njegove uspomene, u dokumentima traga za istinom jedne porodice. Zajedno otvaraju stara pisma, dokumente jednog vremena koje odlazi. Prvi put su tada viđene orginalne fotografije koje je lično snimio sam Mihail Fodorovič Romanov, sin velikog vojvode Aleksandra Mihailovića i velike vojvodkinje Ksenije, sestre Nikolaja Drugog poslednjeg ruskog cara.

- Većina dvorova u Evropi zadovoljna je što porodica Romanov skoro i ne postoji. Oni su postali Englezi, Francuzi, Amerikanci, Danci. Jedini danas korisni Romanovi su car i njegova porodica koje su ubili - kaže princ Majkl Romanov.

makonda-tracker