Selo gori a baba se češlja: Slavska trpeza

U subotu 27. novembra na Prvom programu RTS-a od 20 časova pogledajte novu epizodu hit serije Selo gori a baba se češlja
0
1 / 4

Radašin i Radojka su u Bratuncu. Rano ujutru, na dan njihove slave, budi ih buka iz susednog dvorišta. Komšije Uzelci se prinudno iseljavaju iz kuće. Radašin i Radenko kroz prozor posmatraju taj tužni prizor.

U porti petlovačke crkve, nakon službe, Radoslav se susreće sa Jovanom i poziva ga na slavu. Džama vreba priliku da priđe Jovanu. U komičnoj sceni, pokušava na sve načine da ga privoli da investira novac u najbolji projekat u regionu - gasifikaciju Petlovca.

Dragojlo priprema večeru za Izoldu i Emiliju. Dok nosi vreo pleh u rukama, guska mu ispada na zemlju. Onako prašnjavu, on je vraća na pleh i odlazi kući gde ga čekaju gošće. Zlatani nenajavljena dolazi Živka iz Dubiča. Očajna je i moli za pomoć.

U Radašinovoj kući za lepom slavskom trpezom su Radoslav, Ivana i gosti. Svi uživaju u večeri. Atmosfera kulminira kad, na iznenađenje svih prisutnih, Dimče na sto iznese svoj makedonski specijalitet, prase koje izgleda kao ugljenisano.

makonda-tracker