"zar joj nije dosta?"

Čim neko objavi pesmu – ona uradi istu stvar! Popularnu pevačicu optužili da na neobičan način sabotira konkurenciju

0

Ko god se ponada nekom uspehu u svetskoj muzičkoj industriji već u narednih nekoliko dana bude u senci jedne iste žene, a oni kojima nije posebno draga veruju da to nije slučajno.

Tejlor Svift je najveća svetska senzacija proteklih godinu dana, ali je to samo kruna njenog dugogodišnjeg rada i brojnih uspeha koje je postizala proteklih godina.
Tejlor Svift je najveća svetska senzacija proteklih godinu dana, ali je to samo kruna njenog dugogodišnjeg rada i brojnih uspeha koje je postizala proteklih godina.foto: splash / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Proteklih godinu dana kod nas je obeležila Aleksandra Prijović, a u svetu Tejlor Svift, koja je pravi fenomen 2023. i 2024. godine, sa svojom superuspešnom turnejom "Eras Tour", novim albumom "The Tortured Poets Department", Gremijem za album godine, proglašenjem Ličnošću godine magazina Time...


Međutim, ona se ne zaustavlja i nastavlja da obara rekorde svojim pesmama i novim verzijama istog albuma koji je ugledao svetlo dana u aprilu. Album Tejlor Svift je na prvom mestu Bilbordove liste već 11 vezanih nedelja, a ona s vremena na vreme obraduje svoje verne "sviftije" ranijim varijantama istih pesama.


Tako jesu pre dva dana mediji javili da je Tejlor Svift objavila još jednu digitalnu verziju albuma "The Tortured Poets Department", koju prati i "prva glasovna beleška s telefona" pesme "My Boy Only Breaks His Favourite Toys". Njeni obožavaoci su oduševljeni, ali oni koji nisu među "sviftijima" kažu da tajming nije slučajan i da je cilj da se onemogući pesmi Guess njenih koleginica Bili Ajliš i Čarli XCX da postigne veći uspeh.

"Ova žena je opsednuta top-listama", "Zar joj nikad nije dosta?", "To je namerno uradila da bi ponizila BIli", "Žena je milijarderka, kako je moguće da joj nije dosta?", "Kako je nije blam da objavljuje 40. verziju istih pesama svaki put kad neko izda nešto novo?"... neki su od komentara.

Da li Tejlor Svift namerno sabotira konkurenciju?


Ovo nije prvi put da se poznata pevačica optužuje da objavljuje nove verzije svojih pesama baš u danima kada neke od njenih kolege predstavljaju svetu sopstvene nove pesme.

 

Tejlor Svift je bez sumnje obeležila proteklih godinu dana kada je reč o muzičkoj industriji u svetu.
Tejlor Svift je bez sumnje obeležila proteklih godinu dana kada je reč o muzičkoj industriji u svetu.foto: Handout / AFP / Profimedia

Kako je nedavno pisao Daily Mail, Tejlor Svift je nekoliko puta menjala datume objavljivanja svojih albuma i singlova, što je dovelo da preklapanja sa izdanjima drugih poznatih muzičara. Te promene su izazvale spekulacije da se radi o namernoj strategiji kako bi se umanjio uspeh konkurencije, na šta su reakcije podeljene.


Dok neki brane Tejlor, tvrdeći da su promene datuma normalna stvar u muzuičkoj industriji, drugi veruju da je ova taktika deo šire strategije za dominaciju na top-listama.


Tako je ona objavila novu verziju pesme "Fortnight" dan nakon što su Sabrina Karpenter i Čapel Roun ušle u top 10 Bilbordove liste, ponudila je publici ograničenu seriju svog novog albuma s bonus pesmama čim je Čarli XCX  postigla na listama u Britaniji uspeh s novim albumom "BRAT", a to su samo neki od brojnih primera koje ističu njeni protivnici na društvenim mrežama.

Inače, i sama Bili Ajliš nedavno se osvrnula na objavljivanje drugih verzija već poznatih pesama, istakavši da je "zaista frustrirajuće" što se ona trudi da radi najbolje moguće, a onda "neki od najvećih svetskih umetnika naprave 40 različitih vinil paketa koji nude drugačijom jedinstvenu stvar samo da bi vas naterali da kupite još".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)


Međutim, nakon negativne reakcije fanova Tejlor Svift, ona je razjasnila da samo skreće pažnju na "sistemska pitanja širom industrije" i da nema ništa protiv novij verzija jer ih je i sama snimala.

 

Tejlor Svift se do sada nije oglašavala povodom ovih nagađanja, a ona u međuvremenu nastavlja sa svojom uspešnom turnejom po Evropi, pa je tako minulog vikenda pevala u Varšavi i sprema se za nastup u Beču.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Voditelji nove emisije Stars Specijal

 

makonda-tracker