za manikir, torbe, odeću, šminku...

Nabavite nešto u njoj pre avgusta i bićete u centru pažnje: Ova boja je preko noći postala trend – i ima je svugde

0

Uprkos tome šta su dizajneri i stilisti očekivali da će dominirati tokom leta 2024, jedna boja je iznenada napravila pravi modni "bum".

Torbe različitih boja influenserke Leoni Hane
Torbe različitih boja influenserke Leoni Hanefoto: leoniehanne/Instagram

Za nekoliko boja procenjeno je da će biti trend ovog leta, dok je Institut Pantone bojom 2024. godine proglasio peach fuzz, ali je jedna iznenađujuća nijansa preko noći postala ultrapopularna.


Sve je počelo albumom britanske muzičarke Charli XCX, koja je 7. juna objavila album pod nazivom "Brat", koji je odmah privukao pažnju i inspirisao novi trend – i on jednostavno privlači pažnju na način na koji one boje za koje se procenjivalo da će biti dominantne ne mogu.


Omot njenog albuma je u vrlo napadnoj neonskoj nijansi zelene boje, preko koje je ispisano "brat" ( odnosno"derište"), a odmah je ona preplavila društvene mreže i profile influenserki.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charli (@charli_xcx)

Šta je brat zelena, trendi boja za leto 2024?

 

U pitanju je trend koji je dugo bio u najavi – setimo se samo zelenog korena kose Bili Ajliš, neonskog manikira Selene Gomez i drugih efektnih momenata u pop kulturi koji su privukli pažnju.

 

Brat zeleni nokti Selene Gomez
Brat zeleni nokti Selene Gomez foto: @TOMBACHIK/INSTAGRAM

Ipak, popularnost albuma Charli XCX pokrenula je lavinu i nijansa zelene nazvana po njenom albumu "brat" sada je na svakom koraku!

Ovo nije najpraktičnija nijansa zelene boje jer se ne kombinuje tako lako, ne izgleda luksuzno i skupo kao odmerenije i nežne varijante poput pastelnih. Ali to je, zapravo, poenta – prst u oko.

@meganroberts225 How many nail techs are being asked for ‘Brat Green’ nails this Summer? #brat #applecharlixcx #bratnails #bratgreen #bratsummer ♬ Apple - Charli xcx

Inspiracija iza omota pomenutog albuma oživljava grunge estetiku 90-ih, a moda iz ove ere je u poslednje vreme u zamahhu, što bi moglo da objasni popularnost ove boje.

U svakom slučaju, brat zelena je trenutno in kada je reč o odeći, obući, šminkanju, manikiru, i verovatno neće biti trend koji će trajati dugo, pa obavezno požurite da uživate u njemu!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Bata Spasojević o zapadnim trendovima

 

makonda-tracker