šta vi mislite?

Najčešći odgovor – hit sa Pesme za Evroviziju '24: Pitali smo čitaoce koja je NAJLEPŠA PESMA koju su čuli u životu

0

Muzika je proteklih dana bila jedna od najčešćih tema u našem društvu, zbog izbora pesme koja će predstavljati Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji, pa nas je zanimao muzički ukus naših čitalaca. Ipak, ni to nije moglo da prođe bez PZE '24...

Teya Dora i Breskvica obeležila su Pesmu za Evroviziju '24.
Teya Dora i Breskvica obeležila su Pesmu za Evroviziju '24.foto: Youtube Printskrin / RTS

Evrovizija je najpopularnije muzičko takmičenje na svetu, pa ima i mnogo fanova u našoj zemlji, zbog čega ne čudi uzbuđenje koje prati svaki izbor pesme koja će predstavljati Srbiju.


Ove godine su, čini se, strasti veće nego proteklih godina, a ne stišavaju se ni nakon što je mlada kantautorka Teya Dora, s njenom pesmom "Ramonda" odabrana za predstavnicu Srbije.


S obzirom na toliko priče o popularnoj muzici, nas je interesovalo za koju pesmu naši čitaoci na Fejsbuku smatraju da je najlepša koju su čuli u životu, a najčešći odgovor bila je pesma koju smo čuli upravo na Pesmi za Evroviziju '24, festivalu na kom se bira predstavnik Srbije.

Naime, stiglo nam je 115 odgovora, a najviše njih istaklo je "Gnezdo orlovo", koje je izvela Anđela Ignjatović Breskvica – čak desetoro čitalaca.

 

Anđela Ignjatović Breskvica na PZE '24.
Anđela Ignjatović Breskvica na PZE '24.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nekoliko čitalaca navelo je hitove pokojnog makedonskog pevača Tošeta Proeskog, zatim "Zelenu travu doma mog" Riblje Čorbe, pesme pokojnog Džeja Ramadanovskog, potom Zdravka Čolića, Sinana Sakića....


Još neki od interesantih odgovora su Let It Be grupe Beatles, Rain and Tears Demisa Rusosa.

 

Šta vi mislite? Koja je najlepša pesma koju ste čuli do sad?

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Olivera Kovačević otkrila najnovije ocene učesnika na ovogodišnjoj Evroviziji

 

 

 

makonda-tracker