spojila ih muzika

"Oboje smo bili zauzeti": Ljubav Željka i Jovane Joksimović počela je na Evroviziji, a jedan detalj mnogi nisu znali

0

Kako je voditeljka jednom prilikom objasnila, upozorili su je da je Joksimović "arogantan i čudan", a u vreme kada su se tek upoznali, oboje su bili uz vezama

Jovana i Željko Joksimović upoznali su se tokom priprema za Evroviziju 2008, a venčali su se prvi put 2012. godine
Jovana i Željko Joksimović upoznali su se tokom priprema za Evroviziju 2008, a venčali su se prvi put 2012. godinefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Proslavljeni kantautor Željko Joksimović nastupio je prošle večeri u finalu takmičenja Pesma za Evroviziju '24, povodom obeležavanja dve decenije otkako se naša zemlja nakon sankcija vratila na Evroviziju.


Otpevao je tada Željko Joksimović u Istanbulu "Lane moje" i osvojio drugo mesto, a evrovizijsku publiku je oduševio, pa ne čudi što se i kasnije vraćao na ovo takmičenje, bilo kao izvođač, bilo kao autor.


Nakon što je Marija Šerifović 2007. pobedila na Evroviziji, on je naredne godine u Beogradu vodio program s voditeljkom Jovanom Janković, a tada je počela njihova ljubavna priča koja traje i danas.

Ljubav Željka i Jovane Joksimović


Jovana i Željko upoznali su se te 2008. godine, a malo je poznato kako je on postao voditelj Evrovizije u Srbiji. Naime, upravo je Jovana predložila da čuveni pevač i kompozitor vodi program i bude pored nje na sceni.

 

Željko Joksimović i Jovana Joksimović, tada Janković, na Evroviziji u Beogradu 2008. godine
Željko Joksimović i Jovana Joksimović, tada Janković, na Evroviziji u Beogradu 2008. godinefoto: Youtube Printscreen, RTS1

Kada je Marija pobedila, svi smo bili presrećni. Dugo se nagađalo ko će biti voditelj, a ja sam na nekoliko sastanaka predlagala da baš Željko bude voditelj, on je pevač koji je dobro poznat evrovizijskoj publici. Pre nego što smo se upoznali ljudi su mi govorili da je on arogantan i čudan tip, ali mislim da su pogrešili. Od prvog dana smo se poklopili i na samim probama smo bili dobro uigrani – prisetila se jednom prilikom.


Ona je otkrila u emisiji "Iz profila" da su oboje u tom trenutku bili u vezama.


Oboje smo bili zauzeti kada smo se upoznali. Mislim da se ljubav ili desi ili ne desi. Nama se desila, ne zbog toga što smo puno vremena provodili zajedno, nego se desila samo – objasnila je voditeljka.

 

Željko i Jovana Joksimović venčali su se najpre 2012. godine, a potom i 2014.
Željko i Jovana Joksimović venčali su se najpre 2012. godine, a potom i 2014.foto: Antonio Ahel/ATA Images

U tom trenutku, ona je bila jedno od najpoznatijih TV lica, a nikada nije eksponirala privatni život. Nakon što je obelodanila svoju ljubav s jednim od najpopularnijih muzičara u regionu, Jovana se našla u neočekivanoj situaciji – da bude tema tabloida.


Ja sam do tada medijima davala izjave samo o poslu. Nastao je problem, prosto radila sam na RTS-u, izbrojala sam da smo oko osam nedelja bili na naslovnim stranama, meni je to bilo dosta čudno, ali smo na kraju prevazišli sve – istakla je.


Nakon nekoliko godina skladne veze, Željko i Jovana venčali su se na Maldivima 20. januara 2012. godine, tiho i bez pompe.

Bila je to čista formalnost, jer je za nas venčanje ono što smo već obavili na Maldivima – rekla je voditeljka za Story posle intimnog venčanja.


Par je potom dobio sina Kostu, a posle dve godine braka priredili su i romantično crkveno venčanje u Beogradu.

 

Nakon toga, njihovu sreću su upotpunile bliznakinje Srna i Ana, a par i dalje izgleda skladno i zaljubljeno kao na početku.

 

Još fotografija Joksimovića pogledajte u galeriji.

1 / 7 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Prvi intervju pobednice PZE Teja Dore

 

makonda-tracker