šta vi mislite?

Svi pričaju o DETALJU sa nastupa: Konstrakta ZAINTRIGIRALA javnost — da li je ovo skrivena poruka UKRAJINI?

0

Jedna deonica sa njenog nastupa navela je na razmišljanje sve fanove koji detaljno analiziraju njen performans na Pesmi za Evroviziju '22. 

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica i umetnica Konstrakta pobedila je na festivalu "Pesma za Evroviziju '22" osvojivši najviši broj glasova i od strane stručnog žirija, ali i od strane publike. Tako je ona uspela da obezbedi kartu za Torino, te će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri na Evroviziji 12. maja. 

 

 

Od njene pobede se neprestano komentariše i nagađa o značenju pesme koju je izvela, na društvenim mrežama se vodi polemika o tome šta znače reči u njenoj numeri, ali kao što je i "umetnica" izjavila ona ima više slojeva i može se tumačiti na više načina. 

 

Kažete da je ljudima trebalo 24 sata da shvate smisao pesme? Dobro, 24 sata je potpuno okej. Nije istina da je pesma posvećena preminulom muzičaru, kako se pričalo. Rano je da pričam na kom bih jeziku pevala na Evroviziji — rekla je ona u razgovoru s novinarima nakon pobede na Pesmi za Evroviziju, a zatim se osvrnula i na to na kojem će jeziku izvesti ovu numeru.

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 — Ja bih pevala na srpskom i ostavila bih titl, ako se ja pitam, ali rano je. Pesma ima mnogo slojeva, pa svako neka izabere šta će da čuje. Razmišljajmo. Nije jedina poruka pesme da umetnici nemaju zdravstveno osiguranje, zdravstvenu knjižicu.

 

 

Međutim, sada se u medijima pojavilo da postoji još jedan detalj koji niko nije do sada primeti. U pitanju je vizual koji se pojavio na ekranu za vreme Konstraktinog nastupa. Na tom vizualu su se pojavile dve boje, dakle plava i žuta koje su sve asocirale na boje ukrajinske zastave. 

 

Mnogi su se pitali da li je pevačica ovim želela nešto da kaže, ali je ona, prenosi Blic, izjavila da svako može da tumači taj vizual kako god želi. 

 

 

 

makonda-tracker