saznajte

10. ili 12. MAJ? Poznato u kom polufinalu na Evroviziji će nastupiti Konstrakta

0

Nakon žrebanja koje se održalo u Torinu, odlučeno je kada će nastupiti Srbija, a pored nje društvo će joj praviti i komšijske države Crna Gora, Severna Makedonija i Ruminija. 

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

U Italiji će po treći put biti održan izbor za najbolju pesmu Evrope. Prethodna dva puta Evrovizija je održana u napulju 1965. godine, dok je drugi put održana u Rimu 1991. godine, ali će se 31 godinu kasnije održati u Torinu koji je kolevka moderne italijanske države. 

 

 

Srbiju će u Italiji predstavljati Ana Đurić Konstrakta koja će izvesti pesmu "In Corpore Sano"Ona je na festivalu Pesma za Evroviziju '22 osvojila prvo mesto dobivši i od publike i od glasanja žirija maksimalnih 12 poena, odnosno ukupno 24. 

 

1 / 5 Foto: RTS printscreen

 

Konstrakta će se predstaviti u prvom delu drugog polufinala "Pesme Evrovizije", koje će biti održano 12. maja, utvrđeno je žrebom u Torinu. 

 

U drugom polufinalu, pored nje, predstaviće se i numere iz Australije, San Marina, Crne Gore, Estonije, Rumunije, Češke, Poljske, Belgije, Finske, Severne Makedonije, Irske, Švedske, Azerbejdžan, sa Kipra i Malte i Gruzije.

 

 

Ovogodišnji slogan Pesme Evrovizije biće "Zvuk lepote" (Sound of Beauty), a na žrebu predstavljeni su i vizuelni identiteti ovog takmičenja, te je on usmeren ka cilju predstavljanja zvuka i njegovih osobina, koji je zasnovan na simetričnoj strukturi i obrasčima kimatike koja predstavlja studiju o fenomenu zvučnih talasa. 

 

 

 

 

makonda-tracker