šta vi mislite?

Srbija bira svog predstavnika: Poznati svi finalisti Pesme za Evroviziju, KO POBEĐUJE? (ANKETA)

1

Nakon dve polufinalne večeri u završno veče takmičenja plasiralo se uklupno 18 numera od kojih samo jedna putuje u Torino.

foto: EPA/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN
foto: EPA/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Iz dve polufinalne večeri Pesme za Evroviziju 22, u kojima se ukupno predstavilo 36 numera, izabrani su finalisti od kojih će samo jedna pesma  pobediti i predstavljati Srbiju u Torinu

 

Jednostavnom računicom, pola učesnika je glasanjem publike eliminisano te će se druga, "pobednička" polovina nadmetati za plasman na Evroviziju.

 

 

Ako je suditi po prognozama kladionica koja su se i prethodnih godina bavile predviđanjima za pobedu one su retko kada grešile, ali se ponekad dese iznenađenja. Najpre, faktori koji se uzimaju u obzir, na kladionicama, jesu to koliko je neka pesma popluarna, na kakav odjek od stručne javnosti nailazi i kakvu podršku imaju od publike.

 

1 / 3 Foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images, Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Kao favoriti su se prvo izdvojili Zorja, Angellina, Sara Jo, Aca Lukas i Marija Mikić, međutim posle prve polufinalne večeri na publiku je najveći utisak ostavila Konstrakta koja je svojim originalnim nastupom opčinila sve. 

 

Pošto su svi finalisti poznati, nas interesuje šta vi mislite ko će Srbiju predstavljati na Evroviziji u Torinu 2022. godine:

 

 

makonda-tracker