obožavali smo ih

Bili su BRAĆA BLIZANCI, njihove smrti su ostale misterija: Nad sudbinama čuvenog GLUMCA i VODITELJA plakala je Srbija

0

Pre tačno 93 godine rođeni su poznati glumac Predrag Laković i njegov brat blizanac Dragan Laković 

foto: Youtube Printskrin
foto: Youtube Printskrin

Čuveni voditelj i pevač dečijih pesmica Dragan Laković i njegov brat blizanac Predrag Laković obeležili su jedan deo života svih ljubi koji su uživali u njihovom stvaralaštvu šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih godina prošlog veka. 

 

Dragan je vodio brojne emisije za decu, a njegove dečije pesmice se i danas rado slušaju. Ostvario je i značajan glumački opus, pre svega, u mjuziklima Pozorišta na Terazijama, a pamtimo ga ne samo po ulogama koje je ostvario u teatru, već i u mnogim filmovima, televizijskim serijama, kao i programima radija i televizije.

 

 

Nezaboravne ostaju kreacije Dragana Lakovića u legendarnim televizijskim emisijama za decu: "Na slovo na slovo", "Deco, pevajte sa nama" i "Laku noć, deco".

 

Nakon njegove smrti 1990. godine mogla su se čuti razna nagađanja. Pošto se na Internetu pojavila potresna pirča da je Laković umro kao beskućnik 31. maja 1990. godine u vozu u koji je ušao na Železničkoj stanici u Beogradu da bi se malo odmorio, oglasila se njegova ćerka Ljiljana.

 

Dragan Laković je bio i ostao jedan od omiljenih dečijih voditelja
Dragan Laković je bio i ostao jedan od omiljenih dečijih voditelja foto: Youtube Printscreen

 

- Preminuo je 31. maja 1990. u svom domu, kao voljen suprug, otac, prijatelj i kolega. Ne razumem da neko posle 24 godine vređa mrtvog čoveka, a time i porodicu i prijatelje, kolege, pozorište u kome je do poslednjeg dana radio. Ne želim da se spuštam na nivo čaršijskih urbanih legendi - rekla je svojevremeno Ljiljana Laković.

 

Njegov rođeni brat, glumac Predrag Pepi bio je pet minuta stariji, a umro je 9. septembra 1997. godine.

 

Brat blizanac Dragana Lakovića bio je veliki glumac
Brat blizanac Dragana Lakovića bio je veliki glumac foto: Youtube Printscreen

 

Bio je veliki boem, individualac, samotnjak, povučeni sanjar, zamišljeni pecaroš... Upisao je na desetine uloga, a publika ga najbolje pamti po ulozi Koste Pavlovića iz "Boljeg života", urnebesnog ujaka iz Pariza Emilije Popadić.

 

Predrag nas je napustio 1997. godine, kada se udavio na Mrtvoj Tisi kod Čuruga, gde je imao vikendicu na Bisernom ostrvu, na kojoj je provodio dosta vremena. Pojedini mediji su tada preneli da je ostala misterija da li je Pepi svojevoljno odlučio da ga voda odnese ili je u pitanju nesrečan slučaj.

 

 

makonda-tracker