novi Glossy

Prva PRAVA biografija s potpisom Svetlane Bojković: Sve moje dugo čuvane TAJNE!

1

Iako su je kroz život šibale i sreća i tuga, ova šarmantna i temperamentna diva domaćeg glumišta izborila se sa svim problemima koji bi joj stali na put, a njena svakodnevica i danas prožeta je snažnom akcijom, bez lažnih, izveštačenih i neuverljivih događaj

foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Iako je lik Emilije Popadić iz serije "Bolji život" prvo što mnogima padne na pamet kada se pomene ime čuvene glumice Svetlane Bojković, njen glumački opus, koji obuhvata pola veka stvaralaštva, bogat je ulogama od kojih mnoge zaslužuju epitet najbolje.

 

Gotovo je nemoguće u dahu i na jednom mestu nabrojati sve likove kojima je za publiku udahnula život, kao ni priznanja kojima su oni ovenčani. Reč je o umetnici za koju se s pravom može reći da je ispisala, iako i dalje to čini, srpsku pozorišnu istoriju.

 

Kraj ove godine Svetlani Bojković nije obeležio samo lični povod za slavlje, njen rođendan, već i saznanje da je upravo ona dobitnica Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture za 2019. godinu, koja će joj biti uručena 3. juna, na zatvaranju 64. Sterijinog pozorja. A svaki njen novi uspeh povod je za novo evociranje uspomena, koje joj, dok se slike nižu, na licu ispisuje nove osmehe...

 


Kompletan tekst pročitajte u novom, 59. broju magazina Glossy, koji u sredu 26. decembra dobijate na poklon uz dnevni list Kurir!

 

foto: glossy

 

makonda-tracker