nova emisija “30 MINUTA”

Legendarni glumac Vlastimir Velisavljević ponosno o svojoj osam decenija dugoj karijeri

0

Gost nove emisije 30 minuta koja će na programu Edu TV - Obrazovne televizije biti u petak 11. maja od 20:30h, je glumac Vlastimir Vlasta Velisavljević.

foto: promo
foto: promo

Gost emisije “30 MINUTA” ovog petka je legendarni glumac Vlastimir Vlasta Velisavljević. Ove godine puni 92 godine, a glumom je počeo da se bavi sa 14. Do sad je ostvario oko 350 uloga na filmu, pozorištu i televiziji. On je svedok istorije ne samo teatarske scene u zemlji nego i rodnog Beograda, Drugog svetskog rata, a bio je i zatočen na Golom otoku. Dobitnik je mnogih priznanja a kako sam kaže najdraža nagrada mu je bila kada je od svog kolektiva proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

foto: promo

“Roda” je prvo pozorište u kome je zaigrao davne 1938. godine. Završio je glumu u prvoj klasi kod profesora Mate Miloševića koji je tada napravio generaciju sjajnih glumaca. Rekao je da su tada od njih tražili da nose specijalne uniforme pa su ih na ulici prepoznavali da su glumci. Pričao je predstavi “Buba u uhu” koja se igrala preko 40 godina i ušla u istoriju. On je jedini koji je igrao u svim predstavama od premijere i tako je sa Nikolom Simićem bio na sceni do samog kraja. Za “30 MINUTA” je otkrio šta ga čini vitalnim i vedrog duha, ali i zašto ga mnogo nervira procedura za starije u vezi sa obnavljanjem vozačke dozvole.


Autor i voditelj emisije je Dejan Jelača.

makonda-tracker