nesvakidašnje

Sina je nazivala TUMOROM, mrzela ga je i na kraju ostavila: Životna priča SVETSKE LEPOTICE izaziva ljutnju i bes

1

Čuvena glumica je svoje dete posmatrala kao tumor i tako ga je i nazivala, sve dok ga nije ostavila 

foto: Generale de Films - Societe Nouvelle Pathe Cinema / Christophel Collection / Profimedia
foto: Generale de Films - Societe Nouvelle Pathe Cinema / Christophel Collection / Profimedia

Jedna od najlepših žena sveta, čuvena glumica i manekenka Brižit Bardo, kao mlada se nije se libila da pokaže obnaženo telo, a ostavljaja je bez daha mnoge muškarce od kojih je nekim pošlo za rukom da postanu njeni muževi.

 

Često se zaljubljivala, patila, razvodila pa se opet udavala, a nakon što je ostala trudna odmah je htela da se reši tog deteta. Sopstvenu trudnoću je poistovetila sa bolešću, a nakon što u Francuskoj nije uspela da se reši deteta, odlučila je da se uda za oca tog deteta, Žak Šarijea. 

 

Svoje dete posmatrala je kao tumor i tako ga je i nazivala. Mnogi su govorili da ga je mrzela, a poslednji meseci trudnoće za nju su bili pravi košmar.

 

 

Prestala je da izlazi iz kuće, pa je čak odlučila i da se porodi u spavaćoj sobi i da ne ode u bolnicu. Godine 1960. je rodila sina koji je dobio predivno ime - Nikolas.

 

- Bio je kao tumor koji me je izjedao i koji sam nosila u svom otečenom telu - napisala je glumica u svojim kasnijim memoarima.

 

Nije želela da ga doji, a kao razlog je navodila nehumane medicinske sestre. Prve fotografije tročlane porodice bile su napravljene na dan Nikolasovog rođenja, a gotovo da nije bilo tabloida koji ih nije objavio.

 

Bila je lepotica ledenog srca
Bila je lepotica ledenog srca foto: Profimedia

 

Uprkos tome što se njen suprug Žak svim silama trudio da joj pomogne da prebrodi tu krizu oko deteta, to mu nije pošlo za rukom. Glumica je nežnost prema detetu pokazivala samo prilikom fotografisanja.

 

Njen najveći strah bilo je to da je muškarci neće više posmatrati istim očimai da će zbog uloge majke dobiti drugačiji status.  Dete je osećalo njen otpor, pa je plakalo svaki put kada bi se našlo u njenim rukama.

 

Brižit je ubrzo napustila supruga, pa je on zatražio razvod i pravo da samostalno podiže sina. Brižit je na suđenju odbila da se bori z starateljstvo nad detetom. Smatrala je da neko treba da se brine o njoj, a ne da se ona brine o detetu.

Kada je Nikolas imao 12 godina došao je kod svoje majke sa željom da sa njom provede neko vreme, međutim, Brižit ga je vratila ocu uz izgovor da je uveče očekuje važan događaj. Posle toga, Nikolas je nekoliko godina odbijao da vidi svoju majku.

 

Kada je dečak porastao, Brižit je pokušala da poprave odnos, ali bezuspešno.

 

- Sada imam 47 godina i imam svog sina Nikolasa, moju porodicu i podršku. Volim ga najviše na svetu -  napisala je u svojim memoarima, ali izgleda da je bilo kasno za kajanje i izvinjenje.

 

Životna priča Brižit Bardo je potresna i tužna
Životna priča Brižit Bardo je potresna i tužna foto: Profimedia

 

Sve do pojave Brižit Brdo nijedna žena nije bila dovoljno zanimljiva, glamurozna i seksepilna da bi skrenula pažnju vladara sedme umetnosti. Zanosna, plava, pravilnih crta lica, punih usana i sa pegicama na nosu zaludela je čitavu planetu. Konzervativno vaspitanje nije je sprečilo da se u ranoj mladosti ophodi liberal, ali ni da starost dočeka kao konzervativac.

 

Pravi primer za izreku "Život piše romane" jeste Brižit Bardo. Ona je imala samo 17 kada je htela da se uda za Rodžera Valdima. Roditelji su joj, međutim, branili, a ona je iz inata njima pokušala da se ubije. Kako u tome nije uspela, roditelji su popustili i dopustili joj udaju. Ipak, taj brak je trajao samo pet godina. Rastali su se jer su oboje varali.

 

 

Brižit Bardo na filmskom platnu je debitovala 1952. godine, u filmu Ludi od ljubavi. Prvu glavnu ulogu odigrala je u ostvarenju "La Lumiere d'en Face" 1956, a angažman u "En Effeuillant la Marguerite" sledeće godine osigurao joj je status seks simbola. Zahvaljujući Vadimu dobila je rolu koja joj je donela svetsku slavu i milionsku zaradu u filmu I bog stvori ženu. Ovo ostvarenje u potpunosti je promenilo dotadašnje poimanje seksa u sedmoj umetnosti, naročito nakon legendarne scene u kojoj Brižit igra bosonoga na stolu.

 

Zahvaljujući svojim prvim ulogama ova zgodna Francuskinja stala je rame uz rame sa američkim seks simbolom Merilin Monro. Istovremeno, zahvaljujući ulogama u kojima je dominirao njen seksepil, poraslo je interesovanje holivudskih filmskih producenata za ostvarenja evropske kinematografije.

 

Bila je jedna od najlepših žena sveta, ali ju je mučila teška tuga
Bila je jedna od najlepših žena sveta, ali ju je mučila teška tugafoto: Profimedia

 

Samo dve godine nakon razvoda uplivala je u novi brak. Suprug je bio glumac Žak Šarijer. On bio taj koji ju je naterao da razmišlja u pravcu zasnivanja porodice. Tako je na svet došao sin Nikolas, a to dete, kako je jednom i sama izjavila, nikada nije volela i sa njim je imala skoro nikakav odnos. Isticala je i da je trudnoća nešto najgore što joj se desilo u životu.

 

Nekoliko puta je dete koje je nosila u stomaku nazivala malignim tumorom i "da je bolje da je rodila psa nego to dete".

 

Osam meseci nakon porođaja, na svoj 26. rođendan je sebi pokušala da oduzme život. Razlog je bio loš bračni života za Šarijerom. Tada dodatno dospeva u centar medijskog interesovanja. Nikolas je zbog svega toga rastao pored svog oca jer je sud tako odlučio.

 

 

Želela je da je, nakon svega toga, što manje ima u medijima, te se 1974. godine sklanja sa javne scene ne bi li pronašla mir.

 

Devet godina kasnije izlazi knjiga o njenom životu i radu. Novi pritisak medija nije mogla da izdrži pa je ponovo došlo do odluke da podigne ruku na sebe.

Bila je u kratkom braku i sa nemačkim milionerom, a 1992. se konačno skrasila kraj Bernarda Ormala sa kojim je još u venčanoj zajednici.

 

Tek sa 50 godina je želela da se zbliži sa sinom, ali on to nije želeo
Tek sa 50 godina je želela da se zbliži sa sinom, ali on to nije želeofoto: Profimedia

 

Reč je o funkcioneru ultradesničarske partije Front National. Njihovu zajednicu ne prate posebne kontroverze, ali zato Brižit svetsku javnost povremeno šokira svojim izjavama. Nakon pisanja u svojoj knjizi "Vapaj u tišini", 6. maja 2004. kažnjena je za podsticanje rasne mržnje i netrpeljivosti, pošto je izrazila zabrinutost zbog infiltracije islamskih ekstremista u Francuskoj.

 

Veliki je ljubitelj životinja, sa druge strane, i zalaže se za njihova prava. 1986. godine je osnovala je i sopstvenu fondaciju za njihovu zaštitu. Na to se odlučila nakon što je prodala sav svoj nakit u novac uložila u to.

 

 

 

 

makonda-tracker