7 zlatnih pravila

TAJNE NEUMIRUĆEG STILA, ELEGANCIJE I LEPOTE: Modna pravila Brižit Bardo za SVA vremena i prilike

1

Francuska ikona Brižit Bardo odavno je postavila standarde kada su u pitanju moda i lepota, a njene savete više je nego jednostavno pratiti — u jednostavnosti je ključ

foto: Profimedia, Courtesy Everett Collection

1. Ponekad su najjednostavnije odevne kombinacije najzavodljivije. Seksepil Brižit Bardo nikada nije zavisio od dubine njenog dekoltea. Njena privlačnost nije bila rezultat provokativnog odevanja, nego njenog stava, zahvaljujući kojem je izgledala privlačno u najobičnijim pantalonama i majici.

2. Prugice u svakoj kombinaciji. Popularna majica bretonka (bela ili bež s tamnim vodoravnim prugama) odevni je komad koji je postao sinonim za francusku modu. Obožavala ju je i Brižit, koja ju je uvek nosila u kombinaciji s dugim ili kratkim pantalonama svih boja i uzoraka.

3. Baletanke su zakon. Ako je iko zaslužan za globalnu popularnost baletanki, onda je to Brižit. Glumica je 1956. godine zamolila francuski modni brend Repetto da proizvede posebnu cipelu nalik na baletske papučice i tako je rođen model baletanki pod nazivom Cendrillon, koji danas obožavaju žene širom sveta.

 



4. Negujte svoju prepoznatljivu frizuru i make-up. Tokom 60-ih i 70-ih godina Brižit je zaista bila prepoznatljiva po svojoj frizuri i šminki. Nosila je duge raspuštene talase ukroćene trakom za kosu ili ležernu punđu sa šiškama i razdeljkom počešljanim na sredinu. Njen mejk ap uvek je bio jednostavan – tušem je izvlačila mačkastu liniju na kapcima.

 

5. Šešir je must have svake garderobe. Glumica je mnogo puta dokazala da nema kombinacije koju dobar šešir neće podići. Ona je volela upečatljive modele s velikim obodom koje je nosila svugde – na plaži i crvenom tepihu.

6. Investirajte u jednu bombastičnu koktel-haljinu i nosite je često. Ne treba vam ormar pun haljina, za wow efekat dovoljna je jedna kojoj ćete uvek biti verni, nadopunjavati je i menjati novim modnim dodacima. To je radila i Brižit, koja se uvek vraćala uskom modelu do kolena koji je naglašavao njenu figuru.

7. Ultimativni Bardo izrez. Iako je zbog njenih uloga pamtimo kao izrazito seksepilnu ženu, u privatnom životu ona nije negovala provokativan stil odevanja. Dok su druge glumice naglašavale svoj dekolte, Brižit je isticala drugi deo tela i zaslužna je za popularizaciju tzv. Bardo izreza, tj. golih ramena.

 

 

makonda-tracker