probajte

EFEKTNIJE OD BILO KOG AKSESOARA: 3 oblika ŠIŠKI Francuskinja za spektakularan izgled ove jeseni

0

Ukoliko želite da tokom aktuelne sezone imate šiške, ali niste sigurne koje da odaberete, ovaj mali vodič mogao bi vam pomoći

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Neke od najlepših žena u istoriji filma poput Brižit Bardo godinama su negovale šiške, bezvremenski trend kada su frizure u pitanju.


Ove sezone one su nešto popularnije nego ranijih godina, a francuske influenserke nose ih izvanredno, pre svega zbog nonšalantnog pristupa i činjenice da ne mora baš uvek svaka dlačica da bude na svom mestu. U poslednje vreme među Francuskinjama su se posebno izdvojila tri tipa šiški.


A la Birkin


Iako je bila Engleskinja, čuvena glumica, pevačica i manekenka Džejn Birkin provela je decenije u Francuskoj, gde je doživela ogromnu slavu i postala jedna od najpopularnijih i — kada je reč o modi — jedna od najuticajnijih žena svoje epohe!

 

foto: Profimedia

Lepotica po kojoj je nazvana i kultna "birkinka", torba modne kuće Hermès, imala je zaštitni znak kada je stil u pitanju, a reč je o, naravno, šiškama. U pitanju su ravne i nešto dublje šiške koje posebno upečatljivo izgledaju kada su blago razbarušene.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caroline de Maigret (@carolinedemaigret) on


Kovrdžave šiške


Devojke koje imaju prirodne sitne lokne uvek muku muče s time što bi volele da imaju šiške, ali im kovrdžice to onemogućavaju. Ali zašto? Baš one mogu dati šiškama dodatni šarm i notu razigranosti, a najvažnije je da ih frizer skrati na idealnu dužinu i imaćete vrlo retro i zabavan look.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mélodie Vaxelaire? (@melodievaxelaire) on


A la Bardot


Takozvane "zavesa šiške" nisu uvek popularne kao ravne već se s vremena na vreme vraćaju u modu, a jedna od prvih koja ih je ponela u svetu slavnih dama bila je Brižit Bardo.

 

foto: Profimedia

Ono što je najbolje kod njih jeste to što su veoma praktične i ne zahtevaju mnogo truda za oblikovanje, a ove godine ih ima influenserka Sabina Sokol, koja je nedavno istakla da joj se ovakve šike više dopadaju od ravnih jer imaju poseban šarm i čine da lice izgleda nežnije.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol) on

 

 

makonda-tracker