otvoreno

Iva Štrljić iskreno o ljubavima i izneverenim očekivanjima: Ne plašim se da ću ostati sama

0
Glumica, voditeljka i spisateljica prvi put priča o jednoj svojoj neostvarenoj emotivnoj vezi koja je ostavila dubok trag u njenom životu, otkriva zbog čega još uvek nije izgovorila sudbonosno "da" i priznaje da još nije pronašla muškarca uz koga bi poželela da se ostvari u ulozi majke.

 

foto: Miša Obradović, Luka Šarac

Story: Kada ste se osećali najusamljenije?

 

- Posle jedne moje malene ljubavne priče koju nikada nikome nisam ispričala, koju sam zatrpala i utabala unutar sebe, a bila mi je važna jer nije mogla da stigne tamo gde smo možda želeli. Ta se priča, u stvari, nikada nije ni završila, ona takoreći nije imala kraj, mi se nismo posvađali niti smo burno otišli jedno od drugog, samo smo se prećutno udaljili na otmenu dirljivu razdaljinu od straha da u tom odnosu nešto ne zabrljamo, da ga nekim postupkom ne inficiramo... U stvari, podsvesno smo želeli da ne postoji završetak, kao u nekom filmu u kome niste napisali odjavnu špicu zato da bi se možda ipak jednom nastavio.

 

Iva Štrljić: Ljubavna poruka ispisana u snegu (FOTO)

Decu obožavam, međutim, mogla bih da razmišljam o tome da postanem mama samo kada bih pored sebe imala muškarca koga isto toliko obožavam.

Story: Da li u životu uvek treba slediti srce ili glavu?

 

- U životu treba slediti želudac. On zna čega ili koga ste gladni!

 

Story: Čime jači pol može da vas zaintrigira i izmami vam osmeh?

 

- Najveća snaga muškarca leži u načinu kako osvaja ženu koja mu se sviđa, sve je u stilu i u šlifu. Važno mi je da neko bude samosvestan, odvažan, dobro vaspitan, obrazovan. Ne cenim emotivne cicije koji bi sve uzeli a ništa od sebe ne bi dali.

 

Story: Imate li trenutno pored sebe osobu za koju možete da kažete da je vaša druga polovina?

 

- Nemam. Volela bih da imam. U ovom trenutku baš bih volela, ali trenutak bolje od mene zna kada je pravo vreme za to.

 

Story: Da li to što se do sada niste udali znači da ne verujete u brak ili jednostavno niste još pronašli pravu osobu?

 

- Razmišljam samo o kvalitetnom odnosu, o onome kada zadovoljan legneš pored nekoga i siguran si da je on baš po tvojoj meri. I mogu vam reći, čini mi se, da je to mnogo komplikovanije od braka i venčanice. Ne verujem da danas ima mnogo srećnih i sadržajnih brakova, mislim da su mnogi u svojim bajkama usamljeni. I ta činjenica me rastužuje. Važno je da čovek bude srećan, da voli i bude voljen. Sasvim jednostavno. Nije to mala stvar, već najveća.

 

Story: Da li se u vama probudio majčinski instinkt?

 

- Decu obožavam, međutim, mogla bih da razmišljam o tome da postanem mama samo kada bih pored sebe imala muškarca koga isto toliko obožavam. Divim se ženama koje same odgajaju decu, to je zaista herojski poduhvat, ali ja bih želela da tu bude jedan tata jer mislim da su i očevi važni za odrastanje dece.

 

Story: Plaši li vas nekada pomisao da ćete ostati sami?

 

- Ne, strah je jedna nezgodna izmišljotina. Ne treba imati strah ni od čega u životu, već samo konstantnu bojazan od toga da se ne uplašiš, jer je takav čovek najranjiviji. Uostalom, ne postoji pravilo kada treba da se dogodi taj neko za čitav život. Kod nekoga je to u dvadeset petoj, kod nekoga u četrdeset petoj, kod nekoga u pedeset osmoj godini. Nije li svejedno ako je stvar prava?

 

Iva Štrljić: Ništa nije slutilo na veliku tragediju

 

Story: U čemu pronalazite sreću u životu?

 

- U jednoj svojoj osobini, a to je sposobnost da se uvek nečemu dobrom nadam, čak i onda kada bi ceo svet pokleknuo i pomislio da nema dalje, ja bih verovala da će već prekosutra nešto neverovatno lepo da se dogodi.

 

Story: Koja vam je neostvarena želja na poslovnom, a koja na privatnom planu?

 

- Najpametnija stvar koju sam shvatila jeste to da ne čekaš da ti se želje ispune, već da uzmeš stvar u svoje ruke i ispuniš ih sam.

 

 

makonda-tracker