Tanja Vojtehovski: Zaljubljena posle razvoda

9
Prvi put nakon razvoda, jedna od čelnih dama kompanije Pink, Tanja Vojtehovski, govori u kakvom je odnosu sa svojim bivšim suprugom i otkriva da je za njen blistavi izgled zaslužan divni osećaj zaljubljenosti
foto: Miša Obradović
foto: Miša Obradović

Koračajući uvek hrabro kroz život i ne želeći nijedan trenutak da troši uzaludno, jedna od čelnih dama kompanije Pink i novinarka, Tatjana Vojtehovski, rukovodila se tim stavom i kada je pre tri meseca odlučila da napusti sada već bivšeg supruga Srđana Stevanova, s kojim je bila u braku deset godina. Ova, po mnogima čelična lejdi, odluku o rastanku donela je veoma racionalno i promišljeno, a najveću podršku, kao i uvek, imala je od svoje devetnaestogodišnje ćerke Tijane. Uprkos turbulentnom emotivnom periodu, ova zanosna dama koja iz dana u dan izgleda sve lepše, nijednog trenutka nije zapostavila svoj posao pa su mnogi njeni saradnici bili iznenađeni kada su čuli da se razvela. I pored toga što se razvela drugi put, ova tridesetdevetogodišnja dama nije izgubila veru u brak, a još manje u ljubav, stoga i ne krije da se nedavno pojavio muškarac koji je osvojio njeno srce. Prvi put za magazin Story, Tanja je na fotografijama pokazala svu raskoš sopstvene senzualnosti i seksepila koji vešto skriva iza plašta prividne strogoće.
Story: Nedavno je počela nova sezona na televiziji Pink, koliko ste uticali na sastavljanje nove programske šeme?

- Nova sezona televizije Pink biće plodnija nego ikada i svakako da sam tome dala svoj doprinos. To je nešto što mi nazivamo programski cunami i kao takva već je počela da se tretira u javnosti. Jezikom brojki, imamo šezdeset emisija domaće produkcije, osamnaest potpuno novih formi i četrnaest sati dnevno sopstvene proizvodnje programa, što je više nego sve ostale komercijalne televizije zajedno.
Story: Nekoliko ambicioznih šou-programa počelo je sa emitovanjem. Jeste li sigurni u uspeh svakog od njih, budući da je reč o veoma zahtevnim projektima?

- Projekti koje imamo veoma su ambiciozni, produkcijski zahtevni i komplikovani. Ne postoji televizija u Evropi koja ima ovoliko velikih projekata u isto vreme i stoga smo sigurni u uspeh.
Story: Nakon prošle prilično šokantne sezone kviza Trenutak istine, šta sada može da šokira gledaoce i hoće li biti novih iznenađenja?

- Može da ih šokira samo istina jer to je i suština tog formata. Ljudi ostaju šokirani jer ne znaju šta da rade s tom količinom istine. Biće novih iznenađenja, potresnih priča, neočekivanih obrta u studiju i do sada neviđenih reakcija članova porodice.
Story: Učesnik iz Kule Adorjan Kurtz, koji je u vašoj emisiji priznao da je gej, pre neki dan brutalno je pretučen. Smatrate li da takmičari nakon gostovanja češće trpe negativne posledice ili imaju beneficije dalje kroz život?

- Ovo što se desilo Adorjanu Kurtzu je jezivo. Veliki sam borac protiv nasilja pa čak koristim i emisiju Trenutak istine da javno iznesem svoje stavove. Nije u redu tući ženu, ne možete to raditi niti žene to treba da trpe. Postoje žene koje koriste termine kao što su: Pa nije to bilo strašno... poneki šamarčić.. .a i ja imam dugačak jezik..... To je jezivo, ako se nasilje podrazumeva u svakodnevici, a svedoci smo da je to u našem okruženju česta pojava. Što se tiče negativnih posledica pojavljivanja takmičara, dva braka su se raspala u prošloj sezoni, ali verujte, ti brakovi bi se raspali i bez Trenutka istine. Lepa vest je da se jedan brak ponovo spojio, njih dvoje su pre razvoda živeli dvadeset i tri godine zajedno, imaju odrasle sinove i unuke i priznali su jedno drugom u emisiji da se i dalje vole. Danas žive ponovo zajedno i zar to nije divno?
Story: Pojedini mediji su vas optužili da ste pitanjem Da li ste ikada doživeli orgazam tokom seksualnog odnosa sa vašim ocem? Povredili ljudska prava takmičarke Julke Mitrović za šta su vas pojedini mediji optužili?

- Jedino što znam je da se o nasilju ne sme ćutati, nikako i nikada i mora se stalno govoriti o tome. Ko zna kakav bi bio život pomenute Julke koja je sve to ispričala da je bilo ko hteo da joj pomogne. I sada se mediji bave time što je ona javno ispričala svoju strašnu priču, a ne bave se time da su to svi znali, cela škola, učiteljica, njena majka, policija gde je čak i batine dobijala. Znate li koliko je takvih slučajeva gde cela okolina kao da ima neki zavet ćutanja spram zrtve? To bi trebalo da bude tema a ne to što je žena odlučila to da ispriča i što je procena psihologa bila da je ona apsolutno spremna na to. O nasilju se mora govoriti ali ne iz nivoa to je njihova stvar neću da se mešam. To je stvar svih nas i moramo da se mešamo.
Story: Da li to što ste i dalje na mestu direktora Pink media sistema znači da ste opravdali poverenje koje vam je dao Željko Mitrović?

- Poverenje koje mi je ukazao kada mi je ponudio to mesto, nije bilo bez pokrića. Činjenica da sam na toj poziciji već nekoliko godina, dovoljna je potvrda da sam opravdala poverenje.
Story: Koliko vam je jednostavnije da potpisujete ugovore od kada imate jedno prezime manje?

- Priznajem da je ovo jako duhovito pitanje. Da, lakše je. (Smeh)
Story: Da li je vaš posao trpeo s obzirom na to da ste prošli kroz, za svakog čoveka, mučan period koji podrazumeva razvod braka?

- Od početka moje karijere odnosila sam se profesionalno prema svojim obavezama, što znači da ne mešam privatno i poslovno. Stoga sam sve svoje obaveze obavljala na način da ničim nisam ukazivala na probleme koje sam imala. Moja deviza glasi: Posao ne sme da trpi. Ovim ne želim da sebe stavim u ulogu bezosećajne osobe, već isključivo odgovorne prema zadacima koje preuzmem na sebe. Kao dokaz mojih reči, sigurno bi se iznenadili činjenicom da je niz mojih najbližih kolega i saradnika bio iznenađen kada je preko novina saznao da sam se razvela.
Story: Planirate li sada da se preselite u Beograd, gde već godinama radite, s obzirom na to da nemate više partnera koji je poslovno vezan za Novi Sad?

- Novi Sad nije samo emotivno opredeljenje na osnovu toga što sam u vezi s nekim, već je ta emocija mnogo dublja i vezana je za moje detinjstvo, porodicu i prijatelje. Svaki odlazak u Novi Sad za mene predstavlja izvor dodatne energije koju kasnije usmeravam na obaveze koje imam u Beogradu. I jedan i drugi grad za mene imaju podjednako značajne uloge i mogla bih to okarakterisati rečenicom da u Novom Sadu crpem inspiraciju, dok u Beogradu nalazim više mogućnosti da je realizujem.
Story: Imate veoma otvoren odnos sa ćerkom. Kada je ona saznala da imate problem u braku?

- Svesna njene zrelosti, odgovornosti i ozbiljnosti, sa ćerkom sam delila i lepe i manje lepe stvari. S obzirom na to da sam učestvovala u njenom odrastanju i da je jako dobro poznajem, uvek sam apsolutno sigurna u njenu podršku. I u ovom slučaju, ona je potpuno bila uz mene, što mi je bilo jako važno i dragoceno, to mi je uvek imperativ u odnosu s njom.
Story: Da li je ona patila zbog vašeg razvoda, s obzirom na to da je deset godina živela sa vašim bivšim suprugom?

- Ona ima devetnaest godina i može istinski i stvarno da pati samo za svojim dečkom, a sreća je da to još nije doživela.
Story:
Jeste li ponosni na vašu ćerku koja je ove godine upisala Akademiju lepij umetnosti i da li ste joj pomogli u izboru zanimanja?
- Veoma sam ponosna. Htela je da upiše samo smer menadžment umetničke produkcije i ništa drugo. Mislim da nisam uticala direktno na njen izbor zanimanja, ali moj način života i povezanost s medijima svakako jeste. Znam u sta ulazi, neće joj biti lako, moraće da se izbori za svoj prostor da ne bi bila mala Vojtehovska, ali mislim da je ona spremna na takvu borbu.
Story: Spadate u veoma jake žene. Da li je i vama period tokom razvoda bio težak?

- Pored toga što sam jaka, ja sam razumna i normalna žena pa sam tako i svoj razvod izvela na civilizovan i apsolutno nebombastičan način. U tom smislu, svakako da postoje elementi koji čitavu situaciju udaljavaju od obične svakodnevice, ali i oni koji razumnim ljudima predstavljaju korak napred u životu.
Story: Zbog čega ste odlučili da se razvedete?

- Postoji samo jedan uzrok razvoda, a to je brak. Osetila sam potrebu da krenem dalje, a u svakom i najmanjem partnerskom odnosu potrebno je da imate osećaj kako vas neko u tome prati. I kako bi Englezi rekli: To više nije bila moja šolja čaja.
Story: Jeste li razmišljali o tome kako da spasete vaš brak?

- Svaki životni izbor ima trenutke kada razmišljate od njemu i kad on prestane da se podrazumeva. U tom smislu svakako da nisam neko ko će napraviti radikalne rezove i stoga sam ne samo razmišljala, nego i učinila određene korake pre nego što sam se odlučila na odlazak iz te veze.
Story: Spadate li u osobe koje prave kompromise?

- Kompromisi su odavno postali svakodnevica, baš zato da bi učinili tu svakodnevicu lepšom i prosperitetnijom. Kao što larpurlartizam smatram apsolutno sumanutom pričom, tako je i ponekad kompromis radi kompromisa apsolutno bačeno vreme i energija. U takvim trenucima postajem radikalni vođa svog života, u potpunosti svesna svojih odluka i posledica.
Story: Da li je u vašem bivšem braku bilo mesta za kompromise?

- Čim je trajao toliko – bilo je.
Story: Ko je teže podneo razvod, vi ili Srđan?

- Taj odgovor trebalo bi da bude slika naših najtananijih emocija i osećanja. Ta slika, baš zato što je takva, treba da ostane iza zatvorenih vrata, upravo zato što smo oboje civilizovani ljudi. Zato smatram da novine svakako nisu mesto gde bih ja govorila o emocijama mog bivšeg supruga, a što se mene lično tiče, sami ste rekli da sam jaka žena i kroz taj period prošla sam koračajući sigurno kao i do sada.
Story: Odluka da se raziđete bila zajednička ili samo vaša?

- Za sve je potrebno dvoje, kako za ljubav tako i za shvatanje i sagledavanje činjenice da te ljubavi više nema.
Story: Kakav je vaš sadašnji odnos sa bivšim mužem?

- Svako od nas živi dalje svoj život.
Story: Jeste li izgubili veru u instituciju braka, s obzirom na to da ste se već po drugi put razveli?

- Kao što kaže jedan moj prijatelj – brak je kada dopustiš da ti se država umeša u ljubav. Da li ću ja neki sledeći put biti na ti sa državom? Veoma mi je važno da kažem kako ne pripadam onim ljudima koji superficijelno provode svoj život, zarad spoljnih manifestacija srećnih lica i radosnih porodičnih ručkova i upravo zato kada osetim da se stvari svode na životarenje, uvek biram život koji ću živeti punim plućima. Često sam svedok parova koji žive tako što se određene stvari podrazumevaju, a lično uvek imam potrebu da znam i da sam sigurna, a ne da podrazumevam. Znam da kažem za sebe, a moji prijatelji i moja porodica to znaju, da kada sam srećna - jako sam srećna, kada sam ljuta – jako sam ljuta. Ili kada mi je lepo – jako mi je lepo. Izgleda da me pridev jako prati u životu.
Story: Kada ćete biti spremni za novu ljubav?

- Sada! Sigurna sam da velike ljubavi ne ištu taktike, nego ištu strasti i medenih kolača.
Story: Postoji li novi muškarac u vašem životu?

- Sticajem okolnosti, srećem se sa mnogim muškarcima u životu. Možda jedan od njih može postati ili već jeste – moj muškarac. Sigurna sam da bi vas najviše zainteresovala informacija da li je moj muškarac visok, plavih očiju, biznismen s ozbiljnim tapijama na nekretnine i plovne objekte… Ali, da se vratim na prethodni odgovor - velike ljubavi ištu velike strasti i to bi se u svakom slučaju na meni videlo. Ili se već vidi?
Story: Da li ste zaljubljeni?

- Ljubav, talenat, siromaštvo i kašalj ne mogu se sakriti. Prema tome, to nemojte ni pokušavati.
Story: A da pokušamo ovako: zamislimo da učestvujete u Trenutku istine. Konstatacija glasi: Tanja Vojtehovski ima dečka. Istina ili laž?

- Ne mogu da odgovorim. Neko od moje porodice i prijatelja koji su u studiju stisnuo je stop-taster.
Story: Kakvi tipovi muškarca vam se dopadaju?

- Dopadaju mi se muškarci koji će razumeti sve što sam rekla u ovom intervjuu. Moram samo da napomenem da, pošto sam televizijski radnik, uvek moram da imam i sliku i ton, a uvek sam volela skupe produkcije!
Story: Šta mora da ima čovek koji bi mogao da privuče vašu pažnju?

- Ako bi imao tri oka na glavi ili, pak, dobre cipele ili sat, lepe šake, osmeh ili oči, svakako da bi mi privukao pažnju. Sad ćete reći da izbegavam odgovor, ali verujte mi, morao bi baš jako da mi privuče pažnju. Ima dana kad mi je pažnja rasuta obavezama, tako da sve gore pomenuto prođe pored mene. Za mene privlačenje pažnje predstavlja samo trenutak, a nikakvu odrednicu da bi s nekim ko mi je privukao pažnju ostvarila vezu. Pre bih rekla kako mora da dođe do alhemije, a ne do trenutka pažnje.
Story: Smatrate li da žena u Srbiji i nakon trideset i pete može da upozna svog idealnog partnera?

- Meridijan na kome se nalazimo i godište nekog dijamanta, sigurno neće biti odrednica na čijem će ramenu taj dijamant zasijati. Pobornik sam toga da žena u određenim godinama, a ja ih imam trideset i devet, svakako ima mnogo životnog iskustva i smelosti da se poput pomenutog dijamanta preda nekom ljubitelju dragulja. Možda zvuči pretenciozno, ali apsolutno sam sigurna da novi milenijum donosi i nova pravila te da, stoga, epitet baba devojke odavno stoji na stranicama klasika književnosti. Ljubav je lepa podjednako i kada se desi u osamnaestoj i u osamdeset i osmoj, zar ne?
Story: Do sada ste uglavnom birali zrelije muškarce. Šta mislite o vezama sa mlađim muškarcima?

- Mislim da mnogim muškarcima zrelost ne određuju godine. Imala sam priliku da upoznam mnoge koji u ozbiljnim godinama u sebi kriju Petra Pana koji nikada nije našao pravu Vendi. Isto tako, mislim da je ova teorija već postala fraza vođena holivudskim trendovima. Kao vrlo racionalna i odgovorna osoba, svesna sam da ne živim u Holivudu, ali isto tako, kao i svi mi, ponekad se nadam holivudskoj priči. U svemu tome, kao što sam već rekla, uvek biram i sliku i ton. Vraćajući se na vaše pitanje žena mojih godina bi imala dva scenarija. Prvi: da se pojavim sa muškarcem koji je od mene stariji deset godina našla bih mesto u vašoj rubrici party. Drugi: da se pojavim sa muškarcem koji je od mene mlađi bar deset godina, dobila bih bar jednu naslovnu stranu i tri nastavka moje romansirane ljubavi, a Srbija bi dobila Demi Mur!
Podržavam svaku vezu, bilo da je dama u plusu ili minusu u odnosu na partnera, tako da konačno hajde da prestanemo da se zgražavamo nad ljubavlju i strašću, nego joj dajmo podršku.
Story: Pošto ste na naslovnoj strani Storyja, znači li da ste ovog puta srpska Demi Mur i da imate mlađeg dečka?

- Dovoljno ću reći ako vam kažem da se osećam kao Demi Mur, ali bez plastične hirurgije!
Story: Plašite li se samoće?

- Baobab uvek bira čistinu, a trsku nikad niste videli samu.
Story: Imate li udvarače?

- Malo sam se zabrinula zbog toga što me ovo pitate. Moram hitno da odem do ogledala pred kojim inače ne provodim sate u nadi da ću nekome privući pažnju.
Story: Plašite li se da, kao veoma uspešna žena, možete biti na meti muškaraca koji bi s vama bili iz koristi?

- Mislim da bih uvek prepoznala lovca na trofeje, a svi koji me poznaju potpuno su sigurni da prst na obaraču uvek ja držim.
Story: Nerviraju li vas predrasude da uspešne žene ne mogu da budu i emotivno zadovoljne?

- Uvreženo mišljenje da ako imate sreće u ljubavi, nemate je u kocki ili ako imate veliku karijeru, nemate privatan život, za mene je potpuni nonsens. Uspešna i emotivno ispunjena žena može, po meni, da bude samo još uspešnija. Teorija koja kaže da ne možete imati sve u životu, može biti opovrgnuta kada delate i razmišljate suprotno od nje. Ko kaže da ne možete imati sve u životu? Vaše ili moje sve može da se razlikuje samo utoliko koliko je vaša želja jaka.
Story: Vodite li računa da muškarac s kojim ste u vezi bude podjednako uspešan kao i vi?

- Uspešan se ovde često klasifikuje upravo onim epitetima koje sam u jednom pitanju i pomenula, mislim na tapiju na nekretnine i plovila, a za mene bi uspešan bio onaj koji našu vezu čini uspešnom. Isto tako, uverena sam da balkanski muškarac često može da ima problem u relaciji sa uspešnom ženom, dok pravi džentlmen s tim nikada nema problem.
Story: U poslednje vreme izgledate kao milion dolara. Ko je kriv za to?

- Vau. Hvala vam na ovom komplimentu. Igor Todorović, modni dizajner, kome bezrezervno verujem. On vrhunski radi svoj posao, ali moram napomenuti, nema te Igorove kreacije ni fenomenalne haljine koja može da poravna nečije nezadovoljstvo. A to što ste rekli da izgledam kao milion dolara… toliko i dajem na stajling. (Smeh)
Story: Laska li vam što ste među desetinama žena na našoj rođendanskoj proslavi Story Celebrities Only Party od strane posetilaca story.rs izglasani za jednu od najstilizovanijih dama?

- Laska, naravno, i ti komplimenti su svakako upućeni Igoru Todoroviću i njegovoj haljini koju sam s ogromnim zadovoljstvom ponela to veče.
Story: Kada ste u sebi otkrili seksepil? Kao tinejdžerka, u dvadesetim, tridesetim?

- U tridesetim, u kojim sam sada. Mada, Lete mi lete tridesete

Ivana Nikolić

makonda-tracker