filmska priča

Važila je za najlepšu Jugoslovenku, osvojila srce slavnog De Nira i tragično nastradala zbog ljubavi – znate li ko je?

0

Zavela je mnoge moćne muškarce, a ljubomora jednog partnera ugasila je njen život zauvek.

Milja je bila jedna od najlepših žena na ovim prostorima
Milja je bila jedna od najlepših žena na ovim prostorimafoto: Youtube / Printscreen / @MashaVujanovic

Rođena 21. avgusta 1945. u Beogradu Milja Vujanović važila je za jednu od najlepših žena u bivšoj Jugoslaviji.

 

Bila je magistar političkih nauka i cenjeni astrolog, a pobeda na konkursu za najlepšu ženu Srbije 1967. otvorila joj je nove mogućnosti i vidike.

 

Glavna uloga u filmu "Rani radovi" Želimira Žilnika vinula ju je među zvezde, a zahvaljujući ovoj roli nominovana je za "Zlatnog medveda", prestižnu nagradu u Berlinu.

 

Kako žiri tada nije mogao da se odluči između nje i Džeraldine Čaplin, zvanično proglašenje pobednice te godine je izostalo.

 

Milja se izdvaja kao druga domaća glumica nakon Eve Ras koja je pristala na snimanje scena u negližeu, a jednom prilikom izjavila je i "da bolje izgleda bez odeće, nego kad je obučena".

 

Nakon nekog vremena svet manekenstva i glume joj je dosadio, te je ozbiljnije počela da se bavi astrologijom – i u tome je bila među prvima u nekadašnjoj SFRJ.

 

– Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas – rekla je ona jednom prilikom.

 

O tome koliko ozbiljno je shvatala svoju novu profesiju svedoči činjenica da je stekla diplomu "Američke federacije astrologa" i zvanje "Stručnjaka za zvezdanu magiju" i "Prenesenog znanja iz oblasti drevne srpske magije".

 

Tokom devedesetih imala je i svoju televizijsku emisiju u kojoj je na sebi svojstven način spajala temu astrologije i politike, što su joj mnogi katkad zamerali.

 

U to vreme čak je obnarodovala svoju udaju za zvezdu "Regulus", te je čak počela da se potpisuje kao Milja Vujanović-Regulus.

 

Iako se na ljubav zavetovala zvezdi, jugoslovensku divu obasipali su pažnjom mnogi moćni i poželjni muškarci tog vremena među kojima je bio i, verovali ili ne, čuveni Robert de Niro.

 

 

To je potvrdila i Miljina ćerka Maša Vujanović, koja je na svoj TikTok profil okačila fotografiju iz detinjstva sa pevačicom Lepom Brenom, uz sledeći opis:

 

– Nažalost, nemam sliku Roberta de Nira iz mog stana, bila sam mala kada su on i moja mama bili u vezi, ali imam sliku Brene sa mamom i decom.

 

Takođe, Maša je dodala kako joj je izuzetno žao što nikada nije imala priliku da upozna slavnog holivudskog zavodnika.

 

– Još nije bio toliko popularan. Oni su tada započeli tu neku romansu. Ja se tada još nisam rodila, tako da ga, nažalost, nisam upoznala – rekla je ona.

 

Milja nije samo uspela da osvoji samo njega, već su i mnogi muškarci na prostoru bivše Jugoslavije uzdisali za njom.

 

– Ona je bila Arsenu Dediću jedna od najvećih ljubavi. Čak je napisao da je do kraja života bio sa njom u kontaktu. Ona je bila njegova velika inspiracija. A imala je i kratku romansu sa Robertom de Nirom tokom njegovog boravka u na Festu u Beogradu 70-ih godina. Tada nije još uvek bio toliko popularan. Oni su tada započeli tu neku romansu. Ja se tada još nisam rodila, tako da ga nažalost nisam upoznala – podelila je jednom prilikom njena ćerka.

 

Ljubav je nažalost na kraju i presudila Milji, koju je tadašnji emotivni partner Obrad Zejak u naletu ljubomore usmrtio 2000. godine.

 

Kako Maša Vujanović napominje, njena majka upoznala je Obrada u svom astro centru i tog trenutka predvidela sopstvenu smrt.

 

– On je došao u njen astro centar, na analizu dlanova i delovao joj je vrlo mračno i čudno. Ona je prijateljima rekla: "Ovaj kao da je došao da me ubije." Tako ga je procenila, takav je bio taj prvi osećaj – kazala je ona.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Možeš biti i Robert de Niro, ali džaba ako se pišu uloge za klince

 

makonda-tracker