predvidela svoju sudbinu

Zavela je De Nira i Arsena Dedića, ostala u komi kad je verenik upucao: Filmska priča jedne od najlepših Jugoslovenki

0

Životna priča ove lepotice za kojom je uzdisala cela zemlja puna je neverovatnih događaja i obrta, koje ne bi smislio ni neki filmadžija

foto: screenshot
foto: screenshot

Dugi niz godina ona je slovila za jednu od napoželjnijih žena u staroj Jugoslaviji, a njenu sudbinu niko nije mogao da predvidi, osim nje same! A u pitanju je Milja Vujanović

 

Oni malo više stariji je pamte i kao devojku koja je ponela titulu misice daleke 1967. godine, ali i možda iz kultnog filma Želimira Žilnika "Rani radovi". Mogli smo je videti i ostvarenjima "Bube u glavi“, „Sneg na usnama“, „Neretva“, „Most“, a mnoga muška srca je kupila i na još jedan način. Naime, ona je u tada veoma konzervativnoj Jugoslaviji, bila druga glumica je odlučila da se obnaži na filmskom platnu nakon legendarne Eve Ras.

 

Milja Vujanović
foto: Youtube Printscreen

Dobro je ostala upamćena i njena izjava iz tog perioda kada je rekla da - bolje izgleda bez odeće nego kad je obučena.

 

 

U tom periodu ona je bila simbol ženstvenosti, i kao takva zapala je za oko mnogim poznatim ličnostima iz tog vremena. Kako domaćim, tako i stranim, uključujući čak i slavnog Roberta De Nira, pisalo se.

 

 

- Ona je bila Arsenu Dediću jedna od najvećih ljubavi. Čak je napisao da je do kraja života bio sa njom u kontaktu. Ona je bila njegova velika inspiracija.  A imala je i kratku romansu sa Robertom de Nirom tokom njegovog boravka u na Festu u Beogradu 70-ih godina. Tada nije još uvek bio toliko popularan. Oni su tada započeli tu neku romansu. Ja se tada još nisam rodila, tako da ga nažalost nisam upoznala - kaže njena ćerka Maša Vujanović, a prenosi portal Espreso. 

 

Robert De Niro
foto: LMK MEDIA LTD / Alamy / Alamy / Profimedia

Međutim, kako je sama rekla, u jednom trenutku joj je bilo dosta toga da igra "praznoglave lepotice". I, premda su joj svi predviđali blistavu karijeru na velikom platnu, ona onda naprasno odlučuje da napusti glumu. 

 

 

To je bio veliki šok za sve njene fanove, međutim nakon toga desilo se jedno još veće iznenađenje. To je bilo kad je objavila čime će se baviti nakon sedme umetnosti, a to je bilo, pazite sad - astrologija. Pohađala je više kurseva i obuka za ovu disciplinu, a nakon čega je postala "stručnjak za zvezdanu magiju"

 

 

- Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas -  objasnila je svojevremeno za medije Milja. 

 

 

Tokom svog "astrološkog perioda" lepa i svestrana Milja je priredila novo iznenađenje. Ona je objavila da se udala, ali ne baš onako kako su svi očekivali kad upotrebite reč "udaja". Milja se, kako je objasnila, udala za zvezdu Regulus, nakon čega je i promenila prezime u Vujanović - Regulus

 

Potom, kao što je izgleda to bilo pravilo u njenom životu, sledi novi šokantni obrt, ali najveći i najgori do sada. Ona na jednoj svojoj astrološkoj sesiji upoznaje Obrada Zejaka, u koga se odmah zaljubila, ali sve vreme je imala neki loš predosećaj. 

 

 

- On je došao u njen astro centar, na analizu dlanova i delovao joj je vrlo mračno i čudno. Ona je prijateljima rekla: "Ovaj kao da je došao da me ubije." Tako ga je procenila, takav je bio taj prvi osećaj - priča Maša Vujanović, Miljina ćerka. 

 

Nakon toga su se ubrzo i verili, ali tokom jedne svađe Obrad je pucao u Milju, posle čega ona neko vreme ostaje u komi. Kada se probudila, od zadobijenih povreda ostala je nepokretna, a onda, kao što već možete da pretpostavite sledi - novi šok!

 

 

Obrad se nakon ovog događaja odmah sam prijavio policiji i trebalo je da služi kaznu, međutim Milja je opet sve iznenadila. Ona je tražila da on bude pušten, a da mu kazna bude to što će živeti zajedno i što će brinuti o njoj paralizovanoj..

 

 

- On se vratio kod nje da živi i to zato što je ona rekla sudiji, zamolila ih da ga oslobode zatvora, da njemu služenje kazne bude to što će on brinuti o njoj nepokretnoj. Ja razumem nju, ali ne razumem njih koji nisu postupili po službenoj dužnosti - čudi se Maša.

 

 

Milja Vujanović
foto: Youtube Printscreen

 

Milja je preminula je 4. juna 2005. godine u Beogradu, a poslednjih godina svog života posvetila se pisanju knjiga. Nekoliko godina nakon nje, umro je i Obrad Zejak.

 

 

makonda-tracker