nije joj bilo lako

Tokom 13 godina braka zajedno su prošli – sve: Dragan Mićanović i Ana Sofrenović imali su ljubav o kakvoj su svi sanjali

0

Bili su jedan od svima omiljenih parova.

Ana Sofrenović i Dragan Mićanović bili su jedan od najomiljenijih glumačkih parova
Ana Sofrenović i Dragan Mićanović bili su jedan od najomiljenijih glumačkih parovafoto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Dragan Mićanović i Ana Sofrenović svojevremeno važili su za jedan od najskladnijih glumačkih parova na domaćoj javnoj sceni.

 

Upoznali su se i zavoleli kao veoma mladi i svoju ljubav krunisali stvaranjem zajedničke porodice.

 

Iako je delovalo da je njihova ljubav dovoljno snažna da prebrodi sve prepreke i brodolome, 2011. javnost je iznenadila vest o njihovom razvodu.

 

Nedugo nakon što su uplovili u vezu, poznati glumački par odlučio je da se venča, a "sudbonosno da" izgovorili su na jedan krajnje neobičan način.

 

Naime, intimnoj ceremoniji prisustvovali su samo njihovi roditelji, a za matičarku su imali jedan poseban zahtev – da ih venča tačno u ponoć.

 

Nedugo nakon što su postali muž i žena dobili su svoju prvu naslednicu Ivu, da bi šest godina kasnije na svet stigla i mlađa naslednica kojoj su dali ime Lena.

 

Godina 1999. po mnogo čemu bila je teška i nezgodna za život u Srbiji, te je glumac doneo odluku da spakuje kofere i porodično gnezdo sa Anom i devojčicama svije u Londonu.

 

Dragan i Ana imaju dve ćerke
Dragan i Ana imaju dve ćerkefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Ipak, ni život "preko" nije se pokazao tako bajnim. Glumac je konstantno nailazio na poteškoće u pronalaženju posla, a svakodnevni troškovi života samo su se gomilali.

 

U jednom trenutku postao je toliko očajan, da je razmišljao da se počne da radi kao perač prozora, samo kako bi prehranio porodicu.

 

Taman kada je odustao od svega, otvorila mu se prilika da konačno pokaže svoj raskošni talenat igrajući u britanskim ostvarenjima, a njegovim stopama pošla je i Ana.

 

Iako su tamo uspeli da izgrade fin život, nakon nekog vremena odlučili su da se vrate u Srbiju. 

 

Par se razveo nakon 13 godina braka
Par se razveo nakon 13 godina brakafoto: Dado Đilas, Dragan Kadić

Javnost je 2011. iznenadila vest o tome da se slavni par razvodi nakon 13 godina braka. Ipak, bivši supružnici ostali su u sjajnim odnosima, te su tako nastavili i da sarađuju na profesionalnom planu, a 2013. čak su snimili zajedno reklamu za jednu banku.

 

Glumica je svojevremeno priznala da je posle kraha braka doživela emotivni slom i pala u depresiju, ali se sa problemima izborila i sada uspešno nastavlja sa radom na svojoj bogatoj karijeri.

 

U životu sam se najviše borila za stvari u koje sam verovala kao što su iskrenost, snaga, autentičnost, tačnost, otkriće novog... Nisam uvek bila uspešna u tome, ali borba i nije da uvek uspete. Život je sastavljen i od lepih i od ružnih trenutaka. Da nema teških, ne bih znala da je to život. Jedna od težih faza je bila depresija. Još sam tu, tako da mora da sam izašla jača. Prošla sam dobar dril, osnažila sam i dosta sazrela. Imalo je puno veze sa sazrevanjem i ne mislim na godine, mislim na to da životne faze ne teku uvek sa godinama – istakla je ona jednom prilikom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

 

makonda-tracker