cepa srca

Imao je samo 12 godina: Harijevo pitanje okupljenima posle Dajanine sahrane nešto je najtužnije što ćete čuti danas

0

Hari je imao 12 godina kada je njegova majka Dajana izgubila život u nesreći u Parizu.

Princeza Dajana sa sinovima dok su bili mali
Princeza Dajana sa sinovima dok su bili malifoto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Princ Hari pitao je srceparajuće pitanje nakon sahrane svoje majke, princeze Dajane, koja je nastradala 31. avgusta 1997. u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

 

Kako se navodi u novoj knjizi, koja je objavljena na godišnjicu njene smrti, autor Kreg Vojaž u delu "Putovanje oko kraljice" tvrdi da je nakon službe dvanaestogodišnji Hari pitao ljude da li su sigurni da mu je majka mrtva.

 

Pišući o kraju službe, autor je pisao da je, "dok se služba završavala izvedbom pesme God save the Queen, Hari upitao: "Jeste li sigurni da je mama stvarno mrtva?"

 

Princ Hari je, inače, u svojoj knjizi Rezerva napisao da je ranije izrazio želju da ga jednog dana sahrane pored Dajane, ali to neće biti moguće.

 

Ova knjiga izdata je nekoliko dana pre 27. godišnjice smrti ledi Dajane, a pred godišnjicu je objavljeno da će Hari biti domaćin komemoracije u Njujorku ovog septembra, kako bi odao počast svojoj majci. Uprkos svemu, princ Vilijam se ne očekuje kao gost svog brata.

 

U septembru će u Njujorku biti održan još jedan događaj posvećen ledi Di
U septembru će u Njujorku biti održan još jedan događaj posvećen ledi Difoto: EPA-EFE/Yui Mok / POOL

Dajannina nagrada dodeljivaće se idućeg meseca, Hari će biti domaćin događaja, a za Vilijama se samo navelo da "ima druge planove". Ipak, navodi se da nije tačno da ne dolazi samo zato što će Hari biti prisutan.

 

Braća su se srela pre nekoliko dana na sahrani teče lorda Roberta Felouza, ali nisu porogovorili. U martu su obojica prisustvovali dodeli nagrada Dajanine zadužbine u londonskom Muzeju nauke, ali Hari je bio deo skupa preko video-poziva, a Vilijam uživo.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

Bonus video

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

 

makonda-tracker