uspeh je na kraju došao

Čime se bavila Milica Janevski pre nego što je postala glumica? Nije se stidela ni jednog posla, bila je sigurna u uspeh

0

Glumica je sada dočekala svojih 5 minuta slave, ali oduvek je znala da će uspeti, čak i kad se sudbina poigravala njenim strpljenjem 

MILICA NIJE ODUSTAJALA I KAD JE BILO NAJTEŽE
MILICA NIJE ODUSTAJALA I KAD JE BILO NAJTEŽE foto: Radule Perisic/ATAImages

Glumica Milica Janevski već 14 godina aktivno se bavi glumom i otvoreno priča o svojim stavovima, ali i o problemima kroz koje je prošla dok nije došla do puta koji je "posut laticama".

 

Još kao veoma mlada Milica je znala da je gluma njen životni poziv. Nakon završene srednje škole 2005. godine ona odlučuje da iz Valjeva gde je živela dođe u Beograd i polaže prijemni za Akademiju umetnosti, ali joj to nije pošlo za rukom.

 

Vratila se u svoje mesto pomalo razočarana, ali nije joj ni na kraj pameti bilo da odustane. Odlučila je da radi nešto godinu dana, a onda da ponovo oproba sreću.

- Vratila sam se u Valjevo kao jedina od cele generacije koja nije upisala fakultet. Mama me je pitala da li hoću da idem na privatni, ali ja sam bila odlučna da neću odustati od akademije dok me ne ubede da nisam za ovo. Sutradan sam se zaposlila u jednom kafiću da perem čaše i imam svoj džeparac. I sada bih radila isto da nemam posao. Čovek mora da nađe način da preživi, svaki posao je čestit, ne treba se stideti. Samo treba biti vredan - navela je Milica i dodala da je nešto kasnije došla na klasu kod profesorke Jasne Đuričić.

 

Već sledeće godine upisala je Akademiju u Novom Sadu, a kako je i sama svojevremeno rekla za Kurir, jedna studentska uloga joj je promenila život.

 

MILICA NIJE NIKAD ODUSTAJALA ZATO JE I PRONAŠLA PUT DO USPEHA
MILICA NIJE NIKAD ODUSTAJALA ZATO JE I PRONAŠLA PUT DO USPEHA foto: Nemanja Nikolić

Pomogla je poznanici iz Banjaluke u snimanju amaterskog filma, a nakon samo 6 meseci dobila je poziv da ode na kasting za seriju "Kosti". Nakon toga su se samo nizale uloge, a njena karijera je krenula vrtoglavo ka zvezdama.

 

Milica je kao mlada jako volela sport. Trenirala je džudo i karate i to joj je dosta pomoglo u glumačkom poslu.

 

- Sve te veštine koje sam pre glume znala dosta su mi koristile u ovoj seriji. Inače, sve što čovek nauči tokom života, u glumi je dobrodošlo - ispričala je ona, pa je dodala:

- Tata kaže da je džudo najpribližniji životu. Kad te otrese o zemlju moraš da ustaneš. Svaki put kada padneš momentalno shvatiš da si se negde pogrešio pa ustaneš i ideš dalje.

 

Milica je kroz život koračala sigurnim koracima i nije dozvolila da je bilo koji životni događaj obeshrabri.

 

- U trenucima kada nije bilo posla. Mislila sam da nikada neću snimati, da ću večno biti pozorišna glumica. Onda je došlo do zamene. Sada imam jednu predstavu na repertoaru, i mnogo snimam. Ali, puštala sam se u život da vidim kuda će da me vodi i verovala u sebe da imam šta da ponudim.

Glumicu Milicu Janevski imamo prilike da gledamo u brojnim ulogama u domaćim filmovima i serijama. Svoj talenat pokazala je u seriji "Koža", "Deca zla", "Toma", "Pad", "Bunar",  a posebnu pažnju publike osvojila je ulogom inspektorke u trileru "V (fau) efekat".

 

Bonus video:

Koja glumica je bila velika spimatija našeg poznatog pevača?

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker