svaka čast!

Propuštala je rođendane, ekskurzije — i sve joj se isplatilo! Ko je zlatna olimpijska šampionka Zorana Arunović?

1

Prvu zlatnu medalju na OI u Parizu za Srbiju su osvojili sjajni sportisti Zorana Arunović i Damir Mikec.

Zorana Arunović
Zorana Arunovićfoto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Zorana Arunović prva je koja je uspela da Srbiji obezbedi medalju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, zajedno sa partnerom Damirom Mikecom.

 

Ovaj sjajni sportski par osvojio je zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj na 10m, pobedivši par iz Turske, Ilajdu Tarhan i Jusufa Dikeca, i učinili nas najponosnijim danas na njih.

 

Zorana Arunović je dugo čekala na ovu olimpijsku medalju; osvojila je toliko nagrada i prestižnih priznanja, a olimpijsko zlato u Parizu sada je kruna njene sjajne karijere.

 

 

Ko je Zorana Arunović?

 

Streljaštvom se bavi od 2001, počevši u klubu Policajac, a zatim je prešla u Crvenu zvezdu. Starija sestra, Jelena je takođe uspešan strelac i zbog toga je i Zorana postala zainteresovana za ovaj sport. Njen otac je bio doktor nauka na DIF-u, a preminuo je 2000. godine.

 

Olimpijski zlatni šampioni za 2024. godinu u kategoriji vazdušni pištolj 10m jesu Zorana Arunović i Damir Mikec
Olimpijski zlatni šampioni za 2024. godinu u kategoriji vazdušni pištolj 10m jesu Zorana Arunović i Damir Mikecfoto: Dusan Milenkovic/ATAImages

U 2010. godini je postala svetska prvakinja u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara, na prvenstvu u Minhenu,  a primila je i nagradu za "sportistkinju godine u Srbiji".  

 

Tokom godina su usledili brojni sportski uspesi na svim važnim takmičenjima, te je više puta proglašavana za najboljeg strelca u konkurenciji juniorki i seniorki pištoljem.

 

Propustila sam sve 18. rođendane, 4 ekskurzije u srednjoj školi, ali, koliko mi je, s jedne strane, bilo krivo jer propuštam baš taj socijalno momenat, toliko sam, s druge strane, bila okej sa tim. Zašto? Zato što radim nešto što stvarno volim i što sam u nekom trenutku percipirala kao svoj poziv. To je moja budućnost. Ja tu želim da budem najbolja — otkrila je Zorana u podkastu "Miljanov korner".

 

U njenoj biografiji piše da Zorana Arunović studira ukrajinski jezik na Filološkom fakultetu i paralelno usavršava ruski i engleski jezik.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Mikec u Usijanju dana

 

makonda-tracker