bila je to velika ljubav

Godinama su čeznuli da se spoje: Damir Mikec ima filmsku priču s lepoticom koja je zbog njega došla s drugog kraja sveta

0

Zorana Arunović i Damir Mikec prvi su osvajači medalja za Srbiju na OI u Parizu, a kada se vrate u Beograd nema sumnje kome će srpski strelac prvom poleteti u zagrljaj

Damir Mikec je sa Zoranom Arunović osvajač prve medalje za Srbiju na 33. Olimpijskim igrama
Damir Mikec je sa Zoranom Arunović osvajač prve medalje za Srbiju na 33. Olimpijskim igramafoto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

U Parizu su u petak svečano otvorene 33. Olimpijske igre, a već danas nam stižu sjajne vesti – tim Srbije ima prvu medalju!


Streljaši Damir Mikec i Zorana Arunović osigurali su prvo priznanje na OI, a obezbedili su najmanje srebrno odličje!


Ovaj dvojac iza sebe ima mnogo uspeha, a Damir Mikec već ima osvojenu jednu srebrnu medalju.


Poznati sportista rođen je u Splitu 1984. godine, a nakon što se u detinjstvu bavio karateom, plivanjem i veslanjem, otkrio je čari streljaštva.

Mikec spada u sportiste koji se ne eksponiraju u medijima kada je reč o privatnom životu, ali je poznato da je godinama bio braku s Melisom Ivet Perez Karbalo, iz Salvadora. U međuvremenu su mediji javili da se par rastao, o čemu oni nisu pričali javno, pa nisu ni demantovali ni potvrdili ovu vest.

 


Bivša supruga Damira Mikeca se, takođe, bavi streljaštvom i predstavljala je svoju zemlju na Olimpijskim igrama.

 

Kako je Damir Mikec pronašao ženu svog života?


Par se upoznao na jednom takmičenju u Atlanti 2005. godine, a najpre su komunicirali putem mejla jer je to tih dana bio jedini način.


– To je bio moj prvi nastup na svetskim takmičenjima. Posle mesec dana od prvog viđanja u Americi, sreli smo se u Minhenu na Svetskom Kupu i tada smo shvatili da smo jedno za drugo – ispričao je srpski sportista svojevremeno za Telegraf.

 

Damir Mikec po povratku s Olimpijskih igara u Tokiju
Damir Mikec po povratku s Olimpijskih igara u Tokijufoto: Antonio Ahel/ATAImages

– Ipak, ja sam se vratila u Salvador, a Damir u Srbiju i pošto tada nije bilo Skajpa, Vajbera i ostalih stvari, komunicirali smo preko mejla. Bilo je veoma romantično to vreme, iščekivanja mejlova, iščekivanja kada ćemo se videti. Pošto nije bilo bolje druge komunkacije, mejlovi su bili kao pisma – prisetila se Melisa.


Voleli su se na daljinu i željno i nestrpljivo čekali trenutak kada će ih sportski putevi ponovo spojiti.

Dešavalo se da se spremam za takmičenje, onako srećan što ću je videti, a recimo ona se ne pojavi iz ko zna kog razloga. Drugi put ona dođe, a ja ne odem na takmičenje – rekao je Damir. – Posle dve godine, nastavili smo da se viđamo po takmičenjima, da se dopisujemo, čujemo, a 2009. godine ja sam odlučio da odem u Salvador i upoznam njenu porodicu. Prošlo je četiri godine i hteo sam da znam da li će tu nešto biti ili ne.

 

 

Porodica Damira Mikeca – najveća motivacija


Melisa se potom 2010. preselila u Srbiju, a par se venčao posle 10 meseci zajedničkog života. Priredili su dva venčanja – u beogradskoj Crkvi Ružica, nakon čega su priredili svadbu na Ušću, kao i u Salvadoru.


Kako je Mikec ispričao svojevremeno za Kurir, Melisa i on nisu odmah planirali potomstvo, pa je njihov sin Milan Rikardo došao na svet 2015. godine, a pet godina i tri dana kasnije i ćerka Mia Vanesa.

 


– Crkva kod njih zaista igra veliku ulogu. Tako da je moja žena Melisa Ivet. A onda nosi i prezime i očevo i majčino, a kada se uda, onda majčino otpada i uzima muževljevo, ili se ono dodaje, pa imaš tri prezimena. Sina smo nazvali Milan Rikardo, kako se zvao njen otac, a ćerka rođena pre osam meseci je Mia Vanesa – ispričao je Mikec 2021.


S njima se menja život iz korena i deca su naše najveće bogatstvo. Kada svaki dan vidimo kako rastu, to nam daje snagu i meni motivaciju – zaključio je sportista.

 

BONUS VIDEO

Novak i Jelena Đoković na svečanosti u Parizu

 

makonda-tracker