nikada više nije bio isti

Čekali su dete i bili ludo zaljubljeni, a dve godine kasnije – nosio je njen kovčeg: Strašne tragedije obožavanog glumca

0

Kijanu Rivs je prava misterija Holivuda, a njegov život oblikovale su strašne nesreće, koje su ga zauvek promenile.

Kijanu Rivs je proživeo užasne i srceparajuće tragedije
Kijanu Rivs je proživeo užasne i srceparajuće tragedijefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Glumac Kijanu Rivs naviknut je na to da se putem ekrana i u filmovima bori sa smrću. Likovi koje je on otelotvorio postali su gotovo kultni, a Rivs je glumio u filmskim klasicima poput "Brzine", "Matriksa", "Džona Vika"... 

 

Ipak, dok konstantno izmiče tragičnoj sudbini u tim filmovima, tragedija ga je opkružila u privatnom životu i mnogo puta nije mogao da je izbegne.

 

Rivs, koji je nedavno s bendom Dogstar posetio Srbiju, definitivno važi za jednog od najskromnijih glumaca koji danas postoje u Holivudu, kao i za jednog od onih s najvećim srcem.

 

Međutim, 59-godišnjak je tokom decenija iskusio slamajuće gubitke mnogih voljenih osoba, a kako je nedavno priznao, smrt mu je uvek na umu.

 

Mislim o smrti sve vreme – rekao je on za Bi-Bi-Si-jeve vesti u jednom intervjuu, promovišući svoju novu naučno-fantastičnu priču Knjiga nekog drugog mesta.

 

Najstrašniji gubitak Kijanua Rivsa

 

1999. godina je godina najvećeg Rivsovog filmskog hita – Matriksa – ali i godina njegovog najvećeg gubtika.

 

Njegova devojka Dženifer Sajm bila je trudna osam meseci, kada je rodila njihovu ćerku, bebu koju su nazvali Ava.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by velvey 🦥 (@velvetcoke)

Ava se rodila mrtva.

 

Dženifer i Kijanu su se zabavljali oko godinu dana, ali bili su, navodno, ludo zaljubljeni jedno u drugo. Ipak, njihova veza nije mogla da izdrži dubinu te tragedije.

 

Rastali su se posle par nedelja, ali su ostali bliski.

 

Dve godine kasnije, Dženifer je umrla u saobraćajnoj nesreći.

 

2001. godine, nakon žurke u domu Merilina Mensona, udarila je nekoliko parkiranih kola, izletela iz svog Čirokija i pretrpela smrtonosne povrede glave. Imala je 28 godina.

 

Kijanu je bio jedan od muškaraca koji su na sahrani nosili kovčeg s njenim telom.

 

 

O njenoj smrti je govorio malo u to doba, a pet godina kasnije, u intervjuu za magazin Parade, otkrio je da posle toga više nikada nije bio isti.

 

Tuga menja oblik, ali nikada ne prestaje. Ljudi se varaju da se mogu nositi s njom i kažu: "Prošlo je, dobro sam". To je greška.

 

Imao je 41 godinu u to vreme i rekao je da se nada da će jednog dana imati svoju porodicu, samo da mu je potrebno vreme.

 

Ipak, nikada nije dobio svoje dete, bar da publika za to zna. Svoj ljubavni život je krio od javnosti, sve dok 2019. nije predstavio svoju novu devojku, do tada dugogodišnju prijateljicu Aleksandru Grant, s kojom je i danas u srećnoj vezi.

 

Kijanu je danas u srećnoj vezi s Aleksandrom Grant
Kijanu je danas u srećnoj vezi s Aleksandrom Grantfoto: Michael Tran / AFP / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

SMRT BEBE U BAZENU U VRBASU, reporterka Kurira iznosi NAJNOVIJE informacije sa terena: Evo šta se desilo u trenutku tragedije

 

makonda-tracker