da li ste znali?

Zbog čega princezu Šarlot nisu smeli da nazovu Dajana? Vilijam je hteo da oda počast majci, ali jedno ga je sprečilo

4

Princeza Šarlot je jedina ćerka princa Vilijama, a premda se smatralo da će dobiti bakino ime, to se nije desilo.

Princeza Šarlot ima dva srednja imena: Elizabet i Dajana
Princeza Šarlot ima dva srednja imena: Elizabet i Dajanafoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Princ Vilijam je nesumnjivo želeo da da omaž svojoj pokojnoj majci Dajani kada mu je rođena ćerka, 2. maja 2015. godine.

 

Dva dana nakon njenog rođenja, otkriveno je da se drugo dete Vilijama i Kejt Midlton zove princeza Šarlot Elizabet Dajana.

 

Iako je Vilijam hteo da oda počast svojoj pokojnoj majci, koja je preminula 1997. godine, stručnjak za kraljevsku porodicu otkrio je zbog čega je Dajana Šarlotino srednje ime, a ne prvo, kako se očekivalo.

 

Premda su neki smatrali da će je nazvati Elizabeta, zapravo su mnogi i verovali da je prvi izbor trebalo da bude Dajana.

 

Kako je preneo Veniti fer, u vreme kada je otkriveno Šarlotino puno ime, stručnjak za kraljevsku porodicu i blizak prijatelj pokojne Dajane, Ričard Kej, rekao je da je verovatno pravi izbor da Dajana bude devojčicino srednje ime.

 

Pričajući o Šarlotinim srednjim imenima, dodao je:

 

Da su je tako nazvali, mislim da bi to bilo užasno za dete. Bilo bi stalno poređenje između nje i Dajane, a Vilijam to ne bi voleo. Ovo je način da da omaž majci i da se osigura da će Dajana uvek biti upamćena.

 

Dajanini prijatelji smatraju da bi bila oduševljena Šarlotinim imenom
Dajanini prijatelji smatraju da bi bila oduševljena Šarlotinim imenomfoto: HUSSEIN ANWAR / Sipa Press / Profimedia

U vreme kada se Šarlot rodila, Simon Simons, Dajanina prijateljica, rekla bi da bi Dajana bila oduševljena Šarlotinim imenom.

 

Oduševilo bi je to. To je bio način da Vilijam očuva sećanje na svoju majku. Ovako nikad neće biti zaboravljena.

 

Takođe, srednje ime Elizabeta je omaž Vilijamovoj baki, tadašnjoj kraljici Elizabeti II, dok je ime Šarlot ženska verzija imena Čarls.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker