preslatko

Dok su u Londonu svi gledali u Kejt jedan detalj na maloj Šarlot svima je promakao: Mala princeza poslala važnu poruku

0

Dok je gledala mečeve pored svoje tetke Pipe Midlton samo oni najoštirjeg oka primetili su šta Šarlot nosi oko ruke 

ŠARLOT JE UŽIVALA U TENISU SA TETKOM I MAJKOM
ŠARLOT JE UŽIVALA U TENISU SA TETKOM I MAJKOM foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Princeza Šarlot izazvala je opšte oduševljenje kada se pre dva dana pojavila na tribinama poznatog teniskog turnira Vimbldon u Londonu u društvu svoje majke, prineceze Kejt Midlton.

 

Kejt je plenila pažnju u prelepoj ljubičastoj haljini, dok je Šarlot nosila preslatku teget haljinu na bele tufne. Njih dve su pozdravile okupljene ljude, a svi pogledi bili u uprti u princezu koja je podvrgnuta preventivnom lečenju raka.

 

Budući da se za 6 meseci pojavila samo jedno, na maniferstaciji "Pozdrav bojama" svi su s nestrpljenjem isčekivali Kejtino pojaviljivanje na Vimbldonu. Upravo zbog toga je mala Šarlot donekle ostala u senci obožavanje princeze.

Ipak, oni koji pomno prate život svih članova kraljevske porodice primetili su jedan detalj na maloj princezi Šarlot kojim je poslala svojevrsnu poruku. Ona je na ruci nosila novu zlatnu narukvicu sa tirkiznom nazar amajlijom, priveskom u obliku oka, koja sadrži posebnu reč na arapskom jeziku.

 

U pratnji Kejtine sestre Pipe Metjuz, rođene Midlton, majka i ćerka su uživale u radosnom popodnevu uživajući u teniskom meču sa svojih sedišta u prvom redu u svojoj kraljevskoj loži. 

 

Ovaj privezak simboliše 'vid' i 'nadzor' i predstavlja amajliju koja se nosi kako bi se osoba koja je poseduje zaštitila od "prokletstva zlog oka" koje je inspirisano zavišću i nanosi štetu osobi koja je prima. Nošenje amajlije za zlo oko može biti način da se zaštitite od ovih znakova i loše sreće.

 

ŠARLOT JE BILA PODRŠKA MAJCI NA VIMBLDONU
ŠARLOT JE BILA PODRŠKA MAJCI NA VIMBLDONU foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Šarlotina prefina narukvica takođe je sadržala njeno ime napisano na arapskom, detalj koji je ostao skoro potpuno neprimećen.

 

Iako je poreklo Šarlotinog nakita i dalje nepoznato, moguće je da je njena narukvica došla iz Jordana - jedne od prethodnih porodičnih destinacija na kojoj su proveli odmor.

 

Kensingtonska palata je 2021. otkrila da su Vilijam i Kejt odveli Džordža, Šarlot i Luija na odmor u Jordan, kada je petočlana porodica posetila drevni grad Petru.

 

MALA ŠARLOT JE NOSILA NARUKVICU PROTIV UROKA SA SVOJIM IMENOM
MALA ŠARLOT JE NOSILA NARUKVICU PROTIV UROKA SA SVOJIM IMENOM foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia LOADING...

Takođe je vredno napomenuti da britanski članovi kraljevske porodice dele snažnu vezu sa jordanskim članovima kraljevske porodice.

 

Prošle godine, Vilijam i Kejt prisustvovali su kraljevskom venčanju prestolonaslednika Huseina i Rajve Al Saifa, dok su kralj Abdulah i kraljica Ranija bili među 2.300 članova skupštine u Vestminsterskoj opatiji 6. maja na krunisanju kralja Čarlsa i kraljice Kamile.

 

Princeza Šarlot nije jedina koja se nije odolela trendu ovih simboličnih narukvica. Najstarije dete Vilijema i Kejt, princ Džordž, takođe je nosio narukvicu prijateljstva u Berlinu tokom finala UEFA Evropskog prvenstva.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kako Jelena Đoković igra tenis?

 

makonda-tracker