njegov ponos

Znate li ko je ćerka slavnog Bore Todorovića? Gledali smo je u omiljenim filmovima, a njeno obrazovanje je impresivno

0

Najpoznatije dete legendarnog glumca je njegov sin Srđan Žika Todorović, i sam velika glumačka zvezda, a malo je poznato da je Bora dobio i dve ćerke.

Bora Todorović bio je jedan od omiljenih glumaca širom Balkana
Bora Todorović bio je jedan od omiljenih glumaca širom Balkanafoto: Damir Dervišagić

Čuveni jugoslovenski i srpski glumac Bora Todorović preminuo je na današnji dan, 7. jula 2014. godine, a iza sebe je ostavio dubok i neizbrisiv trag u istoriji srpske kulture.


Igrao je u pozorištu i nekim od najuspešnijih i najcenjenijih filmova 20. i 21. veka, a samo neki od njih su "Balkan ekspres", "Dom za vešanje", "Maratonci trče počasni krug", "Profesionalac", "Nacionalna klasa"...


Slavni glumac uvek je bio interesantan publici i zbog svog privatnog života, pre svega jer je mlađi brat Mire Stupice, jedne od najvećih zvezda jugoslovenskog glumišta, kao i otac Srđana Žike Todorovića, koji je od osamdesetih među miljenicima publike i nasledio je sad raskoš očevog dara.

Bora Todorović dobio je sina Srđana u braku s balerinom Snežanom Matić, , a mnogi ne znaju da je glumac nakon razvoda od Snežane sa ženom po imenu Karolina dobio i dve ćerke – Danu i Taru.


Retko je pričao u intervjuima o privatnosti, ali je jednom prilikom istakao šta mu je donelo najveću sreću u životu, a odgovor je, naravno, njegova deca.

 

Legendarni Bora Todorović preminuo je na današnji dan
Legendarni Bora Todorović preminuo je na današnji danfoto: Dragana Udovičić

Svakako rađanje dece Srđana, Dane i Tare. Možda je banalan odgovor, ali to je činjenica. Bilo je dosta srećnih trenutaka i nemam pravo da kažem da sam nezadovoljan svojim životom. Živeo sam i živim jedan lep i pun život, uspešan na sceni, a i privatno – istakao je glumac.


Kako je umetnost Todorovićima u genima, ne čudi što je ona osvojila i Danu, koju smo imali priliku da vidimo u nekim od novijih domaćih filmova.

 


Ko je ćerka Bore Todorovića?


Dana Todorović rođena je u Beogradu 1977. godine, a mediji su pisali da se školovala Budimpešti, Detroitu, Indijanapolis i Njujorku, nakon čega je završila studije drame u Londonu, kao i da se bavi prevođenjem, glumom i pisanjem.


Šest godina je radila kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama, a njen prvi roman “Tragična sudbina Morica Tota” (2008) preveden je na nemački i engleski jezik. Potom je objavila i dve knjige za decu, dok je roman "Park Logovskoj" posvetila svom ocu Bori.

 

 

Jednom prilikom je na Instagramu podelila svoje fotografije nastale baš do je radila na ovoj knjizi, koje je snimio njen pokojni otac.

Napustio nas je dok je rukopis bio kod izdavača na čitanju, tako da nikada nije saznao da sam konačno završila taj “drugi roman” koji je toliko čekao. Ali zato, uz sve ostale lepe trenutke, imamo i ovaj, a to što nešto nije umom osvešćeno ne znači da je manje stvarno, da se nije utisnulo u prostore nekog dubljeg, srcem stečenog znanja… Baš je bio lep ovaj dan u bašti… – napisala je.

 


Kada je reč o radu ispred kamere, nju smo imali priliku da vidimo kao TV reporterku u filmu "Život je čudo" , medicinsku sestru u "Potrazi za srećkom", Sindi u "Flertu", klaperku u "Ratu uživo", dok je u legendarnom "Profesionalcu" Dušana Kovačevića bila Ana.


Uz to je radila prevod na engleski filmova "Turneja", "Kako su me ukrali Nemci", "Top je bio vreo" i "Neprijatelj".


Dana Todorović nema običaj da se preterano eksponira u medijima, ali je aktivna na društvenoj mreži Instagram, gde deli trenutke iz svoje svakodnevice, a njihove glavne "zvezde" najčešće su knjige.

 

 

BONUS VIDEO

Glumica o ulozi u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug"

 

makonda-tracker